Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Italijanski teniser Lorenco Museti plasirao se u polufinale Vimbldona pobedom nad Tejlorom Fricom u pet setova - 3:6, 7:6 (5), 6:2, 3:6, 6:1.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Museti je prošao kroz više uspona i padova u toku meča da bi se domogao svog prvog polufinala i meča na Centralnom terenu sa Novakom Đokovićem.

PROČITAJTE JOŠ

Novak će imati nešto više vremena za odmor, pre novog očekivanog spektakla s Italijanom kog je teškom mukom savladao na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Njih dvojica su tada igrali pet setova, ali je Novak „drugačija zverka“ na travi, čak i ovako povređenog kolena.

Koleno će imati više vremena za oporavak jer je Aleks De Minor predao Srbinu meč četvrtfinala bez borbe, dok je Lorenco na terenu proveo skoro tri i po sata sa Fricom.

I na kraju je pokazao da je ipak stabilniji od Amerikanca koji je igrao od sjaja do očaja i zavisio često od servisa.

Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Fric je već u prvom gemu meča sprečio dve brejk lopte, a onda je u četvrtom gemu oduzeo servis Italijanu i u jednom sporom ritmu bez nekih udaraca sa onim „vau“ efektom, uzeo prvi set.

Drugi je počeo daleko zanimljivije, jer su obojica razmenila po brejk u prva dva gema za 1:1, pa se ista situacija desila i u situaciji kada je Museti poveo sa 5:3, a Fric se vratio u život na 5:4 i potom poravnao na 5:5.

Taj-brejk je tada otišao u Musetijevu korist posle hokaj provere u poslednjem poenu za 7:5, da bi u trećem setu Italijan apsolutno dominirao.

Udarci su bili bolji, precizniji i sigurniji od Fricovih, Amerikanac nije mogao da servira kako je želeo i to mu je otežavalo posao, pa je Lorenco sa 6:2 preokrenuo na 2:1 u setovima.

Ipak, kada se očekivalo da će Italijan završiti posao, probudio se Fric. Počeo je da pronalazi neke uglove u ključnim trenucima i bukvalno u četiri poena je dobio čitav set.

Museti je prokockao četiri brejk lopte u petom gemu pri rezultatu 2:2, u tom trenutku se i nakratko posvađao sa nekim iz publike. Fric ga je u najtežem trenutku probio po paraleli, a onda i udarcem ka telu na mreži, posle čega je servisom završio posao i poveo sa 3:2.

Od tog trenutka je promenio momentum na svoju stranu i u osmom gemu je na 15:30 odigrao dobar ritern za dve brejk lopte. Museti je spasao prvu as udarcem, na drugoj je poslao forhend u aut i Fric je poveo sa 5:3 i rešio četvrti set u svoju korist.

U petom je postojao samo jedan igrač, Museti je rano napravio brejk, potom ga je duplirao i poveo sa 4:0 posle čega je Fric samo ublažio svoj poraz upisavši se na semafor. Đoković i Museti će na teren u petak i to će im biti sedmi međusobni susret, prvi na travi. Pet puta je pobeđivao Novak, samo jednom Italijan.

Vimbldon, 10. dan: Fric - Museti 2:3 (6:3, 6:7, 2:6, 6:3, 1:6)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare