Foto: EPA/ATIENZA

To svakako neće promeniti Đokovićev stav, a ni njegove postupke.

Toni Nadal, stric slavnog tenisera Rafaela, kritikovao je Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta.

Pročitajte još

Pokrenuta je diskusija o koronavirusu i vakcinaciji protiv istog. Poznato je da se Đoković nije vakcinisao i koji je njegov stav kada je ova tema u pitanju.

To je objasnio još prošle godine kada je jasno stavio do znanja da je spreman da žrtvuje titule i trofeje, pa i rekorde, ako su oni uslov da primi vakcinu protiv kovida-19.

Zato je u Australiju prošle godine probao da uđe sa dokumentima o medicinskom izuzeću i deportovan je iz Melburna, a od kada je počela čitava priča i pandemija korone, Novak je uglavnom bio suzdržan po tom pitanju.

Zbog toga je bio predmet kritika u svetskoj javnosti, kao jedan od retkih Top 100 tenisera koji se nije vakcinisao i zato je i sada bio predmet kritike Nadala koji je dao intervju za „El Espanjol“.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели EL ESPAÑOL (@elespanol2015)

„Da se dogodilo ono što je Đoković uradio sa vakcinama, mrtvih je moglo biti deset puta više“, poručio je Toni Nadal, koji je i ranije znao da kritikuje Novaka.

Ipak, te kritike su se uglavnom svodile na osećanja koja navijači gaje prema njemu, ali ne i na ono što se dešava na terenu.

Tu je Rafin stric i ovog januara, kada se Đoković vratio na australijski grend slem, mogao samo da mu skine kapu.

„Njegova igra je, bez sumnje, najkompletnija na turu i on sa zadivljujućim spokojem odgovara na maksimalnu napetost. Takođe ima ambiciju da nastavi da se poboljšava“, rekao je Nadal u kolumni gde je Novaka nazvao „čudom koje stalno evoluira“.

Novak Đoković Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Ipak, kada je reč o onome što se dešavalo van terena, tu Toni tvrdi da Novak nikad neće biti voljen kao, sada penzionisani Rodžer Federer, ili njegov nećak Rafael.

Srbin je rekorder uz Nadala po broju grend slem titula (imaju po 22), a sam drži rekord po broju mastersa. Đoković je u utorak počeo put ka tituli na mastersu u Monte Karlu koji je osvajao dva puta, 2013. i 2015. godine, a ako bi uspeo da je podigne i treći put, to bi bio njegov 39. trofej sa turnira iz serije 1000.

U svom prvom meču na tom turniru je pobedio ruskog igrača Ivana Gahova, znatno teže nego što je iko mogao da očekuje, pošto je 198. igrača sveta izbacio u drugom kolu sa 7:6 (5), 6:2.

BONUS VIDEO Novak Đoković o jezicima koje uči, stanju ruke i značaju Vimbldona 2022. godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare