Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Najbolji teniser planete pobesneo je zbog ponašanja publike, a sada je poznat i tačan razlog zbog kog je bio tako oštar.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Đoković je savladao Holgera Runea sa 6:3, 6:4, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, a nakon toga je imao nastup koji se prepričava i dalje.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, Đoković nema nikakve dileme da je u pitanju bio niz provokacija.

„Svi navijačima koji imaju respekt hvala što su došli ovde, njima čestitam iz dubine srca i duše. A svim onima koji su odabrali da me ne poštuju želim dooobroo veče. Laaakuuu noooć. Laaakuuuu noooć, laakuuu nooooć“, rekao je Đoković aludirajući na produženo „u“ koje se čulo nekoliko puta u toku susreta.

Pokušao je voditelj programa da „odbrani“ navijače, ali Đoković nije želeo da dozvoli da se narativ promeni.

„Ne, ne, to ne prihvatam, Ali to ne prihvatam, Znam da su navijali za Runea, ali ja više od 20 godina na turu i znam šta je šta. To je bio izgovor za zviždanje meni. Igrao sam u mnogo težim okruženjima, verujte mi, ne možete da me dotaknete“, jasan je bio Novak.

Sada je poznato i šta je bio okidač za ovakav nastup. Barem tako tvrdi Nuno Markeš-Nuri, portugalski novinar, koji navodi i kredibilni izvor.

„Besan je jer su njegova deca u publici i smeta mu kad pokazuju nepoštovanje pred njegovom decom. Moj izvor je direktno Marko Đoković“, napisao je Nuno.

Jasno je sada i zbog čega Jelena nije bila na nekim grend slem finalima jer ne želi „da njhove bebe to osećaju“. Naveo je i primer i da će „naravno deca pitati: Tata, zašto ti zvižde?“.

BONUS VIDEO Sjajan poen Đokovića u trećem setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar