Novak Đoković je posle poraza od Janika Sinera sa 7:6(4), 6:3 odlučio da napravi šou u kom se obratio "preletačima", Rodžeru Federeru i kineskim navijačima.

„Naravno“, rekao je najpre Đoković na engleskom.

Onda krenuo na kineskom, a to je raspametilo navijače, pa je usledilo glasno oduševljenje.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, zbog protokola je morao da nastavi na engleskom.

„Moram da izrazim zahvalnost kineskim navijačima, među najstrastveniji smo, veliko je zadovoljstvo da budemo ovde, čekaju nas ispred hotela, mnogo poklona sam dobio. Zadoovljstvo je biti u Šangaju ovde, imao sam mnogo uspeha u Kini tokom karijere, nedostajalo mi je da igram u Kini, nisam igrao ovde pet godina. Čestitam Janiku bio je predobar, prebrz i prejak za mene danas, imao si izuzetnu godinu i zaslužio si ovo“, poručio je Đoković.

Zatim se osvrnuo na to što su Marko Paniki i Ulises Badio sada deo Sinerovog tima.

„Čestitam Janikovom timu, znam neke momke tamo (smeh), svaka čast. Sjajan tim i drago mi je da radite ovde. Takođe je lepo videti Rodžera“, rekao je Đoković i usledile su burne reakcije.

Novak Đoković i Janik Siner
Foto: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

Kada se pubika smirila nastavio je šmekerski.

„Nisam navikao da te vidim ovde, voleo bih da budeš na terenu. Prvi put sam igrao pred tobom i imao sam dodatni pritisak. Hvala i Karlos (Alkarazu) i Huanu Karlosu (Fereru) takođe hvala što ste bili ovde.“

Zatim se osvrnuo se i na sopstveni tim koji je došao u nikada manjem broju.

„Mom timu, malobrojniji smo ove nedelje, ali velika zahvalnost zbog vaše podrške tokom turnira. Naravno hvala i organizatorima, ovo je istorijski možda i najbolji turnir iz masters serije, hvala što činite da se osećamo posebnim. Hvala svima.“

BONUS VIDEO Fantastičan udarac Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare