Foto:EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Novak Đoković je dozvolio Rafaelu Nadalu da osvoji samo jedam gem u prvom setu, a onda je drugi doneo potpuno drugačiju priču u drugom kolu Olimpijskih igara (6:1, 6:4), a sve detalje mogli ste da ispratite uz Nova.rs.

Srpski teniser je izašao silno motivisan na ovaj susret i videlo se to od prvog poena. Videlo se doduše i da je Nadal daleko od onog tenisera koji je upravo na stadionu „Filip Šatrije“ bio strah i trepet sa 14 osvojenih titula.

PROČITAJTE JOŠ

Nadal nije mogao da parira Đokoviću, ni u jednom trenutku nije uspevao da pošalje nekoliko dugih lopti zaredom, a Novak je to koristio.

To je otišlo toliko daleko da su se navijači u dva seta opravdano nadali da bi Srbin mogao po prvi put da ostavi Nadala na nuli (to nikada pre u karijeri nije uspeo). Ipak, to se na kraju nije desilo jer je „Bik sa Majorke“ uspeo da osvoji gem u prvom setu.

Drugi set je doneo potpuno drugačiji scenario. Delovalo je u nekim momentima kao oni mečevi od pre nekoliko godina kada su imali epske mečeve. U ovom 60. jubilarnom meču, ipak, Nadal je samo na nekoliko momenata pokazao zbog čega je drugi najbolji teniser svih vremena sa 22 grend slem titule..

Rafael Nadal Foto:EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Đoković je bio apsolutno dominantan do 4:0 i dozvolio je prvu brejk loptu Nadalu posle sat i 14 minuta igre. Nadal je napravio brejk i onda vezao još dva gema zaredom. Tu je postojala bojazan da bi meč mogao da se zakomplikuje i mnogo više od onoga što smo videli jer je ubrzo došlo i do 4:4. Dva brejka je napravio Nadal i stigao do izjednačenja.

Đoković je u devetom gemu, najdužem na meču, stigao do četiri brejk lopte. Prve tri nije uspeo da realizuje, ali četvrtu je uspeo da reši i da konačno dođe do 5:4. To je uradio drop šotom na fenomenalan način i tako stigao do velike prednosti.

Nije ni proslavio taj brejk, već je samo otišao do klupe i koncentrisao se da što pre okonča susret. Uspeo to da uradi posle sat vremena i 43 minuta.

Novak će u sledećem kolu Olimpijskih igara igrati protiv boljeg iz duela Dominika Kepfera i Matea Arnaldija.

Đoković - Nadal 6:1, 6:4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar