Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

Novak Đoković uspešno je startovao na Rolan Garosu pobedom u tri seta protiv domaćeg asa Pjer Iga Erbera i tako napravio prvi korak u odbrani titule osvojene prošle godine.

Nije Đoković ove godine odigrao vrhunski turnir pa zbog toga mnogi sa rezervom gledaju na njegove šanse da odbrani titulu, a to će imati veliki uticaj i na ATP listu.

Čak i da osovji Rolan Garos, Đoković se ne pita oko prvog mesta u ovom trenutku jer mu okolnosti ne idu na ruku.

PROČITAJTE JOŠ

Na rang listi uživo koja daje trenutno stanje na osnovu rezultata u ovomt renutku i nije zvanična nije prvi, već drugi reket sveta, pošto su mu već oduzeti bodovi koje brani na Rolan Garosu.

Listu predvodi Janik Siner, koji ima 8.775 bodova i ne brani ništa u nastavku Rolan Garosa, pa može samo da napreduje.

Đoković svakako mora da osvoji prvo mesto da bi ostao prvi na svetu, a drugi uslov je da Janik Siner ne stigne do finala.

Ukoliko Siner stigne do finala, Đoković posle Rolan Garosa neće biti prvi na svetu.

Đokoviću će svako naredno kolo biti i velika borba za prvo mesto, ali i skupljanje bodova, kako bi izbegao da ga ugroze i drugi teniseri, jer trenutno teoretski mogu da ga preteknu i Karlos Alkaraz i Danil Medvedev.

Alkarazu je neophodno da osvoji titulu, a da Đoković ne stigne do polufinala. Medvedev takođe ima teoretske šanse da ga pretekne, ali je onda potrebno da Rus osvoji titulu, a da Đoković ispadne pre četvrtfinala.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare