Foto: Tanjug/AP Photo/Charles Krupa, File

Novak Đoković je saznao koji je na listi nosilaca za Olimpijske igre, a teniski turnir je na programu od 27. jula do 4. avgusta.

Dugo su se navijači pitali da li će biti drugi ili treći nosilac jer se njegova pozicija na ATP listi promenila od preseka koji je napravljen 10. juna po završetku Rolan Garosa.

PROČITAJTE JOŠ

Sada je stigla i zvanična potvrda. Srpski teniser će biti drugi nosilac na Igrama, prvi je Janik Siner sa kojim sada zna da ne može da se susretne pre samog finala.

U polufinalu bi mogao da igra protiv Karlosa Alkaraza, koji je prvi favorit turnira, ili Aleksandera Zvereva koji je ranije ove godine na istom mestu izgubio u finalu Rolan Garosa od Španca.

Dakle, Novak zna potencijalne rivale u finalu i polufinalu, a ostatak žreba će saznati u četvrtak u 11.00.

Na turniru se takmiči 64 tenisera, 56 na osnovu rang liste (koja se pomerala jer su neki igrači odustajali od Igara) i ostalih osam sa specijalnom pozivnicom MOK (između ostalih tu se nalazi Rafael Nadal).

Španac bi mogao da bude mina već u prvom kolu nekom od velikih rivala, uostalom namučio je Zvereva u prvom kolu Rolan Garosa.

Nosioci na OI redom: Siner, Đoković, Alkaraz, Zverev, Medvedev, De Minor, Hurkač, Rud, Fric, Cicipas, Pol, Umber, Rune, Museti, Baez, Fis.

BONUS VIDEO „Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare