Novak Đoković i Karlos Alkaraz
Foto: Javier Garcia/Shutterstock / imago sportfotodienst / Profimedia

Karlos Alkaraz je uspeo da savlada Novaka Đokovića sa 6:2, 6:2, 7:6(4) u finalu Vimbldona, a nakon toga i da zadobije njegovo poštovanje. Još veće nego do sada.

Španski teniser je odigrao maestralno finale i podigao četvrtu grend slem titulu (drugu zaredom na Vimbldonu), a po završetku finala došlo je do srdačnog pozdrava na mreži.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je još jednom pokazao kakav je gospodin, te je odlučio da šapne nešto na uvo Alkarazu. Naravno, niko nije očekivao da će to dugo ostati tajna, pa je nedugo nakon finala Alkaraz sve otkrio.

„Kada sam ga video ove godine na mreži prvi put na Vimbldonu, a imao je problem sa kolenom, našalili smo se i rekao sam mu da je supermen – titan. Od tada, svaki put kada smo se videli ovde, nazvao me je titan. I na mreži mi je rekao: „Titane, čestitam, zaslužio si“. Ne sećam se mnogo više, rekao je Alkaraz i odlučio da ostane barem malo tajnovit.

Pojasnio je i kako se osećao posle osvajanje nove velike titule.

„Osetio sam olakšanje u poslednjem momentu meča. Na kraju je bilo olakšanje u tajbrejku. Osećao sam i zadovoljstvo zbog svega što sam uradio na brigu o svom telu, sa svim malim stvarčicama koje smo uradili u ove četiri nedelje“, poručio je Đoković.

BONUS VIDEO Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar