Novak Đoković
Foto: : James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Karlos Alkaraz je savladao Novaka Đokovića sa 6:2, 6:2, 7:6(4) u finalu Vimbldona, a nakon toga je usledila prava fešta u Španiji. Po mišljenju dela navijača ono što se pojavilo u čuvenim novinama je neprimereno.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Ipak, smisao karikature nije uvek omalovažavanje, iako neki tu vide upravo to.

PROČITAJTE JOŠ

Zanimljivo je da je „Marka“ izabrala da Alkaraz bude taj koji će kositi na glavi Novaka Đokovića koji je sada prikazan sa zelenom kosom.

I dok je Alkaraz bio skroman i svestan veličine Đokovića, utisak je da ostali to i nisu. Ovakve stvari se, primera radi, nikada nisu pojavljivale kada je Rafeal Nadal uspevao da pobedi Rodžera Federera u njegovom kraljvestvu na Vimbldonu.

To je naljutilo sve, iako sama karikatura nema nekih skandaloznih elemenata, ipak poruka koju šalje mnogi vide kao skandaloznu.

„Fanatizam ovih novina je neverovatna, više respekta za tenisku legendu, naučite nešto iz Karlosove skromnosti pre svega“, jedan je od mnogih komentara.

Ipak, zanimljivo je da je izabran motiv kosidbe, ne samo zbog Vimbldona, već i zbog čuvene pesme koju je pevao Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svih vremena, – „Kosi tata, kosim ja“. Da li su Španci bili svesni ovog podkonteksta? Teško je očekivati, ali su definitino uboli.

View this post on Instagram

A post shared by MARCA (@marca)

BONUS VIDEO Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare