Novak Đoković je savladao Alekseja Popirina sa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6(3) i plasirao se u osminu finala Vimbldona, a sve detalje sa tog susreta mogli ste da pratite uz Nova.rs.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Đoković je izašao neobično emotivno rezervisan na teren, bio je hladan i kao da mu nije sve leglo savršeno. Igralo se pod otvorenim krovom (jedini set u danu u kom je to bio slučaj) i Novaka je to posebno nerviralo jer ga je vetar ozbiljno mučio i protiv Džejkoba Firlija.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi set je pripao Popirinu, a onda je Đoković odlučio da ode u toalet.

Kada se vraćao Đoković je imao šta i da vidi. Organizatori su odlučili da navuku krov tako se došlo do prvog prekida.

Drugi znatno kraći, ali još neočekivaniji bio je trenutak kada su Englezi izborili plasman u polufinale na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Đoković je odmah prepoznao momenat, pa je to proslavio „izvođenjem slobodnog udarca“.

Popirin je servirao maestralno, bio je izuzetno samopouzdan i taj prvi udarac je bila njegova vera da bi po prvi put mogao da dođe do osmine finale.

To se nije desilo jer je Đoković po 65. put u karijeri izborio osminu finala na grend slemu, ispred njega je u istoriji tenisa sada samo Rodžer Federer sa 69.

Đoković je u jednom trenutku osećao koleno, ali to mu nije pravilo prevelike probleme.

Srpski teniser se probudio u drugom setu i posle toga je bio ekstremno miran i rutinski završio posao.

Odigrao je jedan od najboljih taj-brejkova u sezoni i nema nikakve dileme da podiže formu.

Sada ga čeka meč protiv Holgera Runea koji je posle drame uspeo da savlada Kventina Alisa sa 1:6, 6:7(4), 6:4, 7:6(4), 6:1 i izbori megdan sa drugim teniserom planete.

BONUS VIDEO Porodica Đoković na tribinama

Četvti set u toku: Đoković - Popirin 4:6, 6:3, 6:4, 7:6(3)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare