AP Photo/Adam Hunger

Nik Kirjos, australijski teniser i voditelj, ne prestaje da komentariše slučaj dopinga Janika Sinera.

Italijan je dvaput bio pozitivan na doping testovima, ali se za to saznalo tek nekoliko meseci kasnije, a Siner nije ni suspendovan.

Istini za volju, u pitanju je veoma mala količina unete nedozvoljene supstance (klostebol), ali to ne znači da je ceo slučaj trebalo da se odvije iza zatvorenih vrata i da se tek nakon nekoliko meseci Siner kazni novčano i sa 400 ATP bodova.

PROČITAJTE JOŠ:

Mnogi navijači i sportisti su digli glas o ovome, a jedan od glavnih je Nik Kirjos, koji skoro pa svakodnevno komentariše ovaj slučaj i kritikuje one koji su ga vodili, ne upirući mnogo prst u samog Sinera.

Italijan je zbog toga upitan kako bi reagovao kada bi mu nekoliko pitanja postavio upravo Australijanac nakon nekog od njegovih mečeva na „Artur Ešu“.

„Ne znam. Ne želim da odgovaram na to što je rekao. Svi imaju pravo da kažu šta god žele. U redu je. Ako do toga dođe, videćemo. Biće drugačije, sigurno (smeh). Ne znam šta da kažem. Možda kažem nešto sada, a reakcija bude skroz drugačija. Uvek sam prilično opušten. Ja sam neko ko brzo zaboravlja stvari. Svi imaju pravo da kažu sve. Kako je, tako je“, iskren je bio Siner posle druge pobede na US Openu.

Nakon ovog komentara Sinera, Kirjos se ponovo oglasio.

„Kao sportisti koristimo naše platforme da bismo bili sigurni da su stvari fer i ujednačene. To je sve što sam uradio. Neki igrači su ljuti. Znamo da je Siner neverovatan, sjajan teniser i jedno od glavnih lica sporta. Ali ako očekujete da ćutimo… nećemo“, napisao je Kirjos u jednom komentaru.

Ako se pitate zašto je Kirjos u prvoj rečenici nazvan voditeljem, evo i odgovora – Nik radi intervjue sa teniserima posle mečeva na US Openu i to mu nije prvi da se bavi ovim poslom u teniskom svetu.

View this post on Instagram

A post shared by Eurosport (@eurosport)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare