Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Rafael Nadal napustio je iznenada konferenciju za medije nakon poraza od Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu Australijan opena.

PROČITAJTE JOŠ...

Nadal je po završetku meča trebalo da održi konferenciju za medije, ali je, nedugo pošto je seo za sto, morao da na par minuta izađe iz sale.

„Bik sa Majorke“ je imao problema sa grčem, zbog čega je morao da potraži pomoć fizioterapeuta.

Pet minuta kasnije, nakon što je problem rešen, Španac se vratio u salu za pres konferencije, i nastavio da odgovara na pitanja.

Odmah pošto se vratio, Nadal je otkrio zašto je to uradio:

„Pitali ste me da li sam se pripremio dobro, pokazalo se da nisam. Fizički mi je nedostajalo malo više pripreme, nažalost. Slična stvar mi se dogodila u Njujorku, kada sam odlučio da ne izađem iz sale, pa je bilo mnogo mimova na tu temu. Zabolelo me je to tada, ali nadam se da sam sada takve stvari predupredio“, rekao je Nadal, aludirajući na nastup na US Openu 2011. godine, kada je nakon meča protiv Davida Nalbandijana praktično pao na pod od bola.

„Potrebno mi je više vremena za trening, jer nisam mogao da igram na ATP kupu. Nisu pripreme bile dobre, ali mogao sam da se borim do kraja meča. Propustio sam priliku, ali nadam se da ću ih imati još. Nije bilo te iskreno, nisu stvari išle kako sam želeo, ali bar ću se vratiti zdraviji“, rekao je Nadal.

„Nisam iskoristio nekoliko lopti koje je trebalo da pretvorim u poene. Grešio sam u taj-brejku, što nisam smeo ako sam želeo da dobijem meč. Stefanos je danas bio bolji i čestitam mu. Ja moram da se vratim kući i nastavim da treniram kako bih bio bolji. Ja sam bio dobar prva dva seta, ali je potom Cicipas zaigrao bolje, probudio se adrenalin. Bio je ovo visok nivo tenisa, a ja sam igrao loše samo pri 5:5 u petom setu. Ovo nije katastrofa“, istakao je Nadal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar