Foto: EPA-EFE/STR

Najbolji španski teniser svih vremena Rafael Nadal izgubio je u poslednjem međusobnom meču sa Novakom Đokovićem.

Novak je u Rijadu na egzibiciji „Slem šest kraljeva“ slavio sa 6:2, 7:6 (5) i tako praktično ispratio Nadala u penziju jer se Rafa oprašta posle Dejvis kupa u novembru.

PROČITAJTE JOŠ:

Njih dvojica su 60 puta na zvaničnim mečevima delili teren, Novak je za dve pobede uspešniji i mnogo bi svaki od njih više titula imao da nije bilo onog drugog u tom rivalstvu – verovatno najvećem koje je tenis ikada video.

Nadal je tokom meča u nekim poenima pokazivao da ga nikad ne treba otpisivati, ali više nije bilo snage da se tu odigra konstantno.

Posle svega se dugo pozdravljao sa rivalom protiv kog je odigrao najviše mečeva i onda mu uputio lepe reči.

„Hvala svima što ste došli. Bilo je ovo sjajnih nekoliko dana. Hvala ekselenciji i svim ljudima koji su uložili veliki napor. Kako je Novak rekao, jedna od najstrastvenijih publika pred kojima smo igrali. Hvala za sve, za ono što si rekao danas i sve trenutke koje smo delili na terenu. Uvek si me terao da idem preko svog limita 15 godina. Hvala ti za to, verovatno ne bih bio igrač kakav sam bez toga. Čestitam na svim titulama i želim ti sve najbolje u budućnosti“, rekao je Nadal.

Na pitanje šta će mu nedostajati, kaže da će to biti „verovatno sve“.

„Najviše će mi nedostajati verovatno sve. Ispunio sam svoj san da budem profesionalni teniser i to uspešan. Srećnik sam zbog toga. Tako se i osećam i zato bih se svima zahvalio“, dodao je Rafa Nadal.

BONUS VIDEO: Novak Đoković i izjava posle finala u Šangaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare