Foto: EPA-EFE/Sander Koning

Kakav šok u Holandiji, Danil Medvedev deklasiran u finalu Hertogenboša.

Kakav kraj bajke za Tima van Rijthovena – holandski teniser, 205. na svetu, priredio je istinsku senzaciju i sa 6:4, 6:1 bacio na kolena Danila Medvedeva.

Finale je trajalo samo 61 minut i Rithoven je napravio čudo u svom prvom ATP finalu.

PROČITAJTE JOŠ

Zanimljivo je da je Holanđanin u karijeri igrao samo na jednom ATP turniru u glavnom žrebu, a sada je na putu do finala pobedio Metjua Ebdena, 14. igrača sveta Tejlora Frica, Igoa Gastona, a sada i Ože-Alijasima, devetog na ATP listi, odnosno trećeg i drugog nosioca.

Svi ti trijumfi bili su najveći u karijeri za 25-godišnjeg Holanđanina koji će zauvek pamtiti ovaj turnir na travi.

Cela priča dodatno dobija na težini ako se zna da je Van Rijthoven u Hertogenboš došao zahvaljujući specijalnoj pozivnici i za nedelju dana je postao prava senzacija.

Odmah na startu finala je načinio brejk i poveo sa 2:0, ali je Medvedev brzo uzvratio. Ipak, u desetom gemu Rithoven je uspeo da oduzme servis Rusu i tako obezbedi osvajanje prvog seta.

U drugom setu Holanđanin je bio još ubedljiviji, poveo je sa 5:0, nakon čega favorizovani rival nije mogao da se vrati u borbu za titulu. Utešna nagrada Medvedevu je to što će od ponedeljka svakako biti prvi teniser sveta, mada na Vimbldonu neće igrati.

BONUS VIDEO Nadal – Medvedev, najbolji momenti finala

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar