Aleksandar Zverev Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Švedski teniski stručnjak Mats Vilander smatra da Aleksandar Zverev zaslužuje oštriju kaznu zbog nedoličnog ponašanja na turniru u Akapulku.

Nemac je u Akapulku bio iznerviran odlukama glavnog sudije, pa je nakon meča nekoliko puta udario reketom o sudijsku stolicu.

Zbog toga je diskvalifikovan sa turnira uz kaznu od 40.000 dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

Zverev se ubrzo javno izvinio zbog svega što se desilo, a planira da zaigra za Nemačku u Dejvis kupu 4. i 5. marta u mečevima protiv Brazila.

„Ako igrač slomi reket udarajući sudijsku stolicu, i ako samo nekoliko centimetara fali da udari i sudiju u nogu, onda ne bi trebalo da mu bude dozvoljeno da se vrati na teniski teren dok ne prođe kroz neki vid rehabilitacije, dok ne prođe određeno vreme“, istakao je Vilander i dodao:

„Moramo da ga kaznimo u skladu sa onim što je uradio. Dozvoliti mu da igra tenis sedmicu ili dve kasnije, to je prerano. Novčana kazna nije dovoljna. Kada se neko ponaša tako, treba ga suspendovati na tri ili na šest meseci, ne dozvoliti mu da igra najvažnije turnire, grend slemove, masterse i Dejvis kup. Ovako nije baš fer prema ostalim igračima“.

Vilander smatra da bi trebalo oformiti posebno profesionalno telo, koje bi se bavilo disciplinskim postupcima, kao što je ovaj.

„To bi bila kombinacija ATP, ITF, WTA, Olimpijskog komiteta. Da se odluči da se igračima sa takvim ponašanjem ne dozvoli da igraju dok ne prođu kroz neku vrstu rehabilitacije. To nije dobro za tenis. Za njega je sigurno dobro što odmah može da igra“.

Zverev je trenutno treći igrač sveta, a u karijeri je osvojio 19 trofeja.

BONUS VIDEO Zverev besneo na sudiju i lomio reket posle poraza u dublu u Akapulku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare