Foto: Tanjug/AP Photo/Gustavo Garello

Argentinski teniser Huan Martin del Potro ostvaio je otvorenu mogućnost da se vrati tenisu u budućnosti, ali je svestan da će za to biti potrebno čudo.

Popularni Delpo objavio je kraj karijere u februaru nakon ispadanja sa turnira u Buenos Ajresu, a prethodno je bio van terena dve i po godine zbog mnogobrojnih povreda.

Najveće probleme pravilo mu je levo koleno, a nedavno je najavljeno da bi uskoro ponovo mogao na operaciju.

PROČITAJTE JOŠ:

„Osećao sam da je vreme da kažem da više neću igrati, kako bih prekinuo ove patnje i noćne more koje proživljavam otkako sam imao sve te operacije. Moram da se brinem o svojoj nozi. Kako da ne idem na vožnju bicikla sa svojim sinom? Ili da igram jednog dana tenis sa njim ako to poželi? Želeo bih da budem aktivan u ulozi oca“, otvoreno je rekao Argentinac.

Uprkos svemu i dalje nije siguran da je rekao poslednje ne, poučen primerom Endija Marija, koji se vratio profesionalnom tenisu igrajući sa metalnim kukom.

„Ne bih da zatvorim vrata čudu kao što je bilo Marijevo“, zaključio je „Div iz Tandila“.

Del Potro je najbolji plasman imao u avgustu 2018. godine kada je bio treći na ATP listi.

U karijeri je osvojio titulu na US Openu 2009. godine, dva puta je pobeđivao Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama, a stizao je do polufinala Rolan Garosa u dva navrata i Vimbldona.

BONUS VIDEO Najbolji momenti sa meča Medvedev – Cicipas

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar