Novak Đoković/Foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Novi izazov na putu ka grend slem tituli.

Novak Đoković je uspešno započeo svoj pohod na 23. grend slem titulu i u prva dva kola nije ispustio nijedan set. Delovao je srpski as sigurno i stabilno kada god je to bilo potrebno, a sada ga čeka i prva potencijalna mina na turniru

Đoković će posle 14 časova igrati meč protiv Španca Alehandra Davidvića Fokine na centralnom terenu „Filip Šatrije“ koji možete gledati na kanalima „Eurosporta“.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo će biti velika prilika za Novaka da se osveti za bolan poraz koji je doživeo prošle godine na turniru u Monte Karlu kada ga je Španac izbacio u ranoj fazi. To je bolelo zbog činjenice da Novak nije mogao da igra u Australiji kao ni na dva mastersa u Americi pa mu je svaki meč bio važan.

To se kasnije odrazilo i na formu na šljaci koju nikako nije uspevao da uhvati.

Đoković je ranije pobeđivao Fokinu i vodi ukupno sa 2:1, pa će sada imati priliku da naplati taj jediini poraz.

Njihov meč je treći na najvećem stadinu, a pre toga od 11:45 se igraju dva singla u ženskoj konkurenciji. Prvo će na teren Ešli Mertens i Džesika Pegula, a odmah potom i Arina Sabalenka i Kamila Rahimova.

Ukoliko prođe u narednu rundu, Đoković će igrati sa boljim iz duela između Hurkača i Variljasa.

Pored njega, na „Filipu Šatrijeu“ ćemo za kraj dana u večernjem programu gledati i derbi kola između Karlosa Alkaraza i Denisa Šapovalova.

BONUS VIDEO Đoković na Rolan Garosu: Pet stepenika do teniskog trona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar