Karlos Alkaraz
Foto: Tanjug/(AP Photo/Alberto Pezzali)

U nedelju su u viskoj travi ostali zaglavljeni Igo Umber i Ben Šelton. Tamo su ih ostavila dva momka koji predstavljaju sadašnjost, ali i decenijsku budućnost tenisa.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Karlos Alkaraz je pokazao da i kada ne igra blizu svog maksimuma može da izvede neverovatne stvari. Uspeo je da sruši Umbera sa 6:3, 6:4, 1:6, 7:5, ali je najimpresivniji bio jedan poen to se desilo na set lopti i nije postojao luđi način da dođe do seta.

PROČITAJTE JOŠ

Završio je na zemlji, bukvalno je sedeo na travi, a onda je pronašao turbo pogon. Francuz nije mogao da veruje šta je upravo propustio, a Alkaraz je znao da će postati deo TV špica.

Ovo je drugo četvrtfinale za Alkaraza na Vimbldonu, a prošle godine kada se našao u ovoj fazi uspeo je i da podigne trofej. Alkaraz je peti Španac u istoriji koji je došao do nekoliko četvrtfinala na travi i sada se izjednačio sa sopstvenim trenerom Huanom Karlosom Fererom.

Izjednačio se sa njim i po ukupnom broju četvrtfinala na grend slemu (9) i tako pokazao da se nalazi na ozbiljnom nivou.

„Mislim da sam tokom čitavog meča imao visok nivo koncentracije. Ali tenis je takav. Dođe momenat kada se pojavi teškoća. Bilo ih je i sada, on je počeo da diže nivo igre od trećeg seta. Te teškoće samo dižu intenzitet mog tenisa i srećan sam što nisu na kraju imale jači uticaj. Pokazao sam snažan mentalitet u četvrtom set“, rekao je Alkaraz i najavio da će gledati i fudbal.

To će mu biti problematično jer u utorak i sam mora na teren protiv Tomija Pola, ali meč Španije i Francuske na Evru ne sme da propusti.

„Ja podržavam sve što ima veze sa Španijom. A i imam nekoliko prijatelja u toj reprezentaciji, posebno Alvara Moratu. On je zaista dobar prijatelj. Sada je vreme da ih podržimo, kada ja igram meč oni podržavau mene, sada je red na mene. Nadam se da u utorak nećemo igrati u isto vreme i da ću moći malo da pogledam utakmicu.“

Iako smo na to navikli od Alkaraza, nismo od Sinera. On je napravio jedan posebno atraktivan potez protiv Bena Šeltona (6:2, 6:4, 7:6(9)) kada je vratio „tviner“. To je izazvalo lavinu na „Centralnom terenu“.

Ipak, on je ostao zakopčan zbog toga i tvrdi da – prosto nije imao nikakvu šansu da uradi nešto drugačije.

„Nisam teniser koji ima mnogo trikova. Ali u ovom slučaju to je bio najlakši udarac. Nisam mogao ni levo ni desno. Bilo je dosta sreće“, iskren je bio Siner.

Njega sada čeka Danil Medvedev kog je slomio na Australijan openu u veliko finalu, iako je Rus vodio sa 2-0 u setovima.

„Mislim da je svaki meč posebna priča. Tako sam se osećao i u Australiji, gde smo u okviru istog imali dva različita meča. Biće teško. Veoma dobro igra i biće to veliki izazov za mene.“

Siner je treću godinu zaredom stigao do četvrtfinala Vimbldona, a u prethodna dva izdanja je samo Novak Đoković uspeo da ga eliminiše. Postao je prvi Italijan koji je stigao najmanje tri puta do četvrtfinala ovog turnira. Sada legendarni Nikola Petranđeli jedino ima više četvrtfinala od njega i to samo dva – 10 naspram osam.

Italijan je pokazao neverovatnu konstantnost jer je na svakom turniru ove godine stigao makar do četvrtfinala. Polufinale je propustio samo u Madridu…

BONUS VIDEO Izjava Đokovića nakon Popirina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar