Kamila Đorđi
Foto: George Walker/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Kamila Đorđi je završila karijeru. Tek tako. Bez dodatnih objašnjenja. Bez saopštenja. Bez objave na društvenim mrežama.

Nekada 26. igračica planete je odigrala poslednji meč u karijeri protiv Ige Švjontek na mastersu u Majamiju (poraz sa 6:1, 6:1), a tada niko nije mogao ni da nasluti da će je gledati po poslednji put. U 33. godini je samo tiho otišla sa najveće scene. Čak nije želela ni da se oprosti u rodnoj Italiji, što je poprilično neobičan potez.

PROČITAJTE JOŠ

Odakle onda da je završila karijeru, ako to nije objavila? Nalazi se na ITIA listi penizonisanih igrača od utorka. Ona je poslednje ime koje je dodatno na ovu listu, a ova Međunarodna agencija za integritet tenisa je jedan od najpouzdanijih izvora na svetu.

Đorđi je karijeru završila sa četiri titule i ukupno zaradila 6,4 miliona dolara sa turnira.

Najveći uspeh na grend slemu joj je četvrtfinale Vimbldon koje je igrala 2018. godine, a uz to ima osminu finala na Rolan Garosu i US Openu, te treću rundu na Australijan openu (pet puta).

Osvojila je masters u Montrealu 2021. godine tako što je u finalu savladala Karolinu Pliškovu, bivšu najbolju igračicu sveta, te joj to ostaje najveći trofej u karijeri.

BONUS VIDEO Novak Đoković – trening u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar