Marko Đoković
Foto: Screenshot Instagram Djokomare

I dok o Novaku Đokoviću čitamo iz dana u dan jer pomera istorijske granice sporta (ne samo tenisa), njegov mlađi brat se nalazi daleko od očiju javnosti. Njegovo odsustvo postaje sve upadljivije kako prolazi vreme, ali njemu to ne smeta ni najmanje.

Godinama se već nalazi u Marbelji gde je pronašao mir, ali i učinio da to bude jedna od baza Novaka kada se priprema za velike turnire.

PROČITAJTE JOŠ

Marko je odlučio da se posveti radu na teniskoj akademiji u ovom gradu i to ga je izvuklo iz izuzetno teškog životnog perioda. Ipak, oca Srđana i danas i te kako peče što njegov sin ne živi u Srbiji, pa je više puta govorio o planovima da se porodica opet ujedini na jednom mestu.

„Sve ću uraditi da se Marko vrati u Srbiju. To mi je rak-rana što živi u Španiji. Nije podnosio to što je Novakov brat. Gde god da se pojavi, svi bi ga saletali i pitali za Novaka, a on je govorio da ga puste na miru, da je on Marko. Zato je otišao. Na leto završavamo veliku kuću nadomak Rume, nadam se da ću ga tako privući da dođe“, rekao je Srđan pre dve godine.

Marko je pronašao mir u Španiji zahvaljujući kontroverznom guruu Pepeu Imazu koji je dugo bio velika uzdanica i Đokovića. On je bio zaslužan za mir, a za potpuno sreću i blagostanje bila je zaslužna brazilska dizajnerka Leti Tesari.

View this post on Instagram

A post shared by Мarko Djokovic (@djokomare)

Šuškalo se i da su se tajno venčali, ali je to demantovao Srđan Đoković.

Marka je iz teškog emotivnog stanja izvukao upravo Imaz što ga je i kvalifikovalo da kasnije sarađuje sa srpskim asom.

Foto: EPA/SERGIO BARRENECHEA

Imaz je govorio o depresiji i kako mu je pomogao, a njegovim metodama je oduševljena i Jelena.

„Marko je bio je u haotičnom stanju. Radili smo mnogo na tome da se popravi. Kada je Novak to saznao, zahvalio mi se i počeli smo da sarađujemo. Bili smo u Dubaiju, Monte Karlu, Marbelji“, poručio je Imaz za „La Riohu“ jednom prilikom.

Marko je za „Espanjol“ govorio o tim problemima koje je uspeo da prebrodi.

„To je jedna filozofija života. Sa 20 godina sam bio u depresiji, a onda sam upoznao Imaza u Marbelji. Pomogao mi je mnogo, počeo sam da radim na sebi. “LJubav i mir” znači voleti sebe kako bi mogao da voliš druge ljude. To je ono što i Novak sada oseća“, rekao je Marko.

Marko se nije pojavio na fotografijama sa venčanja najmlađeg brata Đorđa, a tek nekoliko nedelja kasnije su objavljene dve fotografije na kojima se nalazi i on.

Njegova misteriozna i povučena priroda učinili su da se retko pojavljuje na fotografijama, ali i u javnosti.

Foto:Antonio Ahel/ATAImages
Foto:Antonio Ahel/ATAImages
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

BONUS VIDEO Novak Đoković – trening u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare