Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Getty images / Profimedia

Novak Đoković je došao do poslednjeg stepenika na putu ka osmoj tituli na Vimbldonu.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Ostao je samo izazov u vidu Karlosa Alkaraza koji će pokušarti da ponovi uspeh iz prošle sezone kada je u trileru u pet setova savladoa srpskog tenisera.

Novak uprkos velikim izazovima prati i srpska košarkaše koji se pripremaju za Olimpijske igre, a pričao je o svom odnosu i sa Nikolom Jokićem i Bogdanom Bogdanovićem.

PROČITAJTE JOŠ

„Što se Nikole tiče, imamo izvanredan odnos. Kada god možemo da se vidimo – vidimo se. On živi u Americi i igra u Denveru, ja putujem po svetu i nemamo priliku da provodimo vreme zajedno, a voleo bih da provodim više vremena sa njim. Pre svega je sjajna osoba, sjajan momak. Veoma skroman. Šampion, kakvog možda na toj poziciji košarka nije videla. Nadam se da će doći u tu poziciju, već ide ka tome. Neverovatno šta je sve uradio do sada. Kada ga košarkaške gromade poput Šekila O‘Nila ili Karima Abdula Džabara, Leri Birda… Kada ga oni hvale i pričaju u superlativima svim mogućim, to je nešto što imponuje“, ima samo reči hvale za najboljeg košarkaša na svetu.

Prisetio se i njihovog poslednjeg susreta.

„Imao sam priliku da se vidimo u Los Anđelesu kada su pobedili Lejkerse, razgovarali smo posle utakmice. Puno pažnje dobija, košarka je posle fudbala planetarno najpopularniji sport, a opet puno vremena provodi sa svojom porodicom, najmilijma u Somboru. Ljudi se šale na taj račun, da ga ne interesuje ništa osim konja. Meni je to fantastično. Neverovatno je da se u današnje vreme, kada svi traže dodatnu popularnost ili povećaju svoju promociju, svog brenda i svog imena, on baš kontra. Baš želi da se izoluje. Voli svoju ženu, svoju dete. Ima braću koja ga svuda prate i podržavaju. To je nešto što se meni jako dopada kod njega. Zato što je drugačiji, što nije u njihovom fazonu, američkom u NBA. Sluša našu muziku sa Lukom Dončićem i to je, vidim, osvojilo srca i Kajrija Irvinga i drugih. Da pričaju o našoj muzici, kulturi i tradiciju koju su preneli na njih. Želim mu sve najbolje, mnogo mi je drago što igra za reprezentaciju. Niko nije znao, svi smo bili u neizvesnosti. Hvala mu što je u reprezentaciji, sve nas ljubitelje košarke je obradovao“, rekao je Novak.

Potom se osvrnuo i na svoj odnos sa Bogdanom Bogdanovićem.

„Ovo je sjajna uvertira da su pobeidl Francuze, jedne od najvećih konkurenata za medalju. Pre neki dan sam se čuo sa Bogdanom, našim kapitenom i liderom. Njega isto jako volim i poštujem. Neverovatno jako posvećen sportista i treninzima i oporavku. Šampionski mentalitet. Svako koga sam upoznao iz reprezentacije, sjajni momci. Zaslužuju da cela nacija bude uz njih na Olimpijskim igrama“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare