Foto: Instagram/sns_srbija

Nekadašnji srpski teniser Janko Tipsarević došao je na kontramiting SNS u Beogradu.

Tipsarević je jedan od poznatih sportista koji su se prethodnih dana učlanili u vladajuću stranku i podržali je u danima kada se ulicama Beograda građani šetaju u protestu „Srbija protiv nasilja“.

PROČITAJTE JOŠ:

U jeku protesta građana zbog dva masakra koja su se desila početkom maja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u okolini Mladenovca, vladajuća partija je upregla sve svoje snage da bi u Beograd 26. maja došlo što više članova SNS.

Na okupljanju ispred Skupštine se tako našao i Tipsarević kog su u televizijskom uključenju pitali „da li se najeo sendviča“.

Odgovorio je sa „da“, što je izazvalo brojne reakcije na društvenim mrežama, što od „botova“ vladajuće stranke koji mahom dele slične rečenične konstrukcije i podržavaju Tipsarevića, ili od onih koje je taj njegov postupak razočarao.

„Janko Tipsarević je u pravu. I on je pojeo sendvič za kojim opozicija žudi. I ne stidi se toga, već je ponosno došao na skup“, pišu pojedini.

Drugi se pitaju šta je loše u tome što je pojeo sendvič i došao da podrži skup koji je nastao kao kontrateža protestu protiv nasilja.

Treći se pitaju „šta Tipsarević zida“, četvrti spekulišu da će preuzeti upravljanje terenima koje Novak Đokovića vraća gradu Beogradu, a peti nabrajaju ko je od poznatih došao da podrži kontramiting, spominjući i neke druge poznate sportiste.

Inače, protest „Srbija protiv nasilja“ je upravo zbog dovođenja pristalica SNS iz svih delova Srbije pomeren za subotu, pošto je nekoliko sedmica unazad održavan petkom.

Građani su na protestu „Srbija protiv nasilja“ između ostalog tražili promene u REM-u, ukidanje nacionalnih frekvencija Pinku i Hepiju, ostavke Branka Ružića, Aleksandra Vulina i Bratislava Gašića i ukidanje rijaliti programa.

BONUS VIDEO: „Janko, šta ti ovo treba?“: Tipsarević postao SNS član i posvađao ljude, usledilo vređanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare