EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Iva Jović, 16-godišnja teniserka poreklom iz Srbije, osvojila je ITF turnir (W35) u Berkliju, u Kaliforniji.

Iva Jović, inače 290. na WTA listi, u finalu je pobedila Viktoriju Mboko iz Kanade (356. na listi) sa 2:1, po setovima 6:3, 2:6, 6:3.

Meč je trajao sat i 53 minuta, a Iva, koja inače igra pod američkom zastavom, morala je dobro da se pomuči kako bi osvojila pehar.

U prvom setu Jović je napravila brejk odmah na startu, povela je brzo i sa 4:1, a Kanađanka je uspela da vrati samo jedan brejk i priđe na 4:3. Međutim, Iva je opet „dodala gas“ i brejkom zatvorila prvi deo igre.

PROČITAJTE JOŠ:

U drugom setu videli smo obrnutu situaciju. Mboko je povela sa 4:1, Iva je vratila jedan brejk, ali je onda opet poklekla na svom servisu.

Treći deo igre bio je izuzetno zanimljiv, iako je Jović povela sa 4:0, pa se činilo da neće biti drame. Viktorija je uspela da napravi brejk, Iva je uzvratila istom merom, ali je Kanađanka onda napravila još jedan za 5:2, brzo i 5:3. Međutim, Iva nije popustila, već je iskoristila prvu meč loptu na svoj servis i tako osvojila titulu.

Inače, Jović je nedavno na US Openu u seniorskoj konkurenciji upisala prvu pobedu na grend slemovima, a onda je u drugom kolu namučila Ekaterinu Aleksandrovu, koja je ipak slavila sa 2:1. U juniorskoj konkurenciji na US Openu ove godine, Iva je dogurala do polufinala, gde je izgubila od Mike Stojsavljević.

Na našem sajtu možete pročitati i poseban tekst o Ivi Jović, njenom poreklu i teniskom putu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar