foto: Starsrport/Serbia Open

Spektakl u Beogradu i treći Novakov preokret u tri meča

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u svoje treće finale Serbia Opena, nakon što je savladao Karena Hačanova sa 2:1, po setovima 4:6, 6:1, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ

Meč je trajao dva sata, a Novak je napravio još jedan veliki preokret nakon izgubljenog prvog seta.

Đoković je pre ovog duela morao da nadoknađuje po set zaostatka i u mečevima sa Laslom Đereom i Miomirom Kecmanovićem.

Novak će upisati nove ATP poene, pošto je prošle godine ispao u polufinalu od Aslana Karaceva. Srpski as u finalu čeka boljeg iz duela Andrej Rubljov – Fabio Fonjini.

Odmah na startu moglo se videti da Srbinu neće biti nimalo lako. Hačanov je stigao do brejka u prvom gemu, a onda ga je bez većih problema i potvrdio.

Rus je i u trećem gemu imao brejk loptu, ali je Novak uz dosta muke vezao tri poena i upisao prvi gem na semaforu.

Servis je služio Hačanova, a u naredna tri servis gema prepustio je Novaku samo dva poena. Sa druge strane i Đoković je bio siguran, ali nije uspeo da nadoknadi brejk.

Šansu da oduzme servis rivalu imao je u desetom gemu, ali je Hačanov odigrao znatno agresivnije i ubrzo iskoristio drugu set loptu za 6:4.

U drugom setu videli smo znatno sigurnijeg i odlučnijeg Novaka. Podigao je Srbin nivo igre, ubacivao je prvi servis, a nakon rezultata 1:1 sve je počelo drastično da se menja, pošto je Novak nanizao sedam gemova.

foto: Starsrport/Serbia Open

Najpre je oduzeo servis rivalu za 3:1, a potom je potvrdio brejk bez izgubljenog poena. „Razleteo“ se u tim momentima Novak, Hačanov nije imao pravi odgovor i usledio je još jedan brejk.

Imao je Karen šansu u sedmom gemu na 15:30, ali je Novak sa tri vezana poena, a potom i asom izjednačio rezultat u setovima – 6:1.

Treći, ujedno i odlučujući set počeo je odlično po Đokovića. Bilo je 30:30 na servis Rusa, kada je Novak pogodio efektan viner iz forhenda, a loptica je prošla veoma blizu linije za brejk loptu. Srbin je tu šansu iskoristio i sa forhend vinerom stigao do novog poena i ključne prednosti.

U narednom gemu obojica su razmenila po viner iz forhenda, a Karen je bio uspešan na mreži za 15:30. Đoković je pogodio sam ugao terena i naterao rivala na grešku, potom je asom omogućio sebi gem loptu, koju je iskoristio nakon dobro izgrađenog poena i voleja na mreži.

foto: Starsrport/Serbia Open

Rus je u narednom gemu konačno prekinuo Novakovu seriju, ali je i Đoković veoma lako stigao do novog gema i uvećane prednosti.

Da je kraj blizu definitivno se moglo naslutiti u petom gemu trećeg seta kada je Hačanov „prokockao“ dve gem lopte. Đoković je dva puta izvrsno pripremio poene na mreži, a do brejk lopte je stigao nakon greške rivala. Usledila je još jedna greška Rusa i na semaforu je stajalo 4:1.

Novakov servis gem igrao se na razliku, ali bez brejk lopti, da bi Hačanov u narednom smanjio lako na 5:2. Međutim, Novak mu nije dozvolio ni da se nada brejku, pošto je sa četiri vezana poena došao do pobede i plasmana u finale.

Đoković - Hačanov 4:6, 6:1, 6:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar