Foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Tejlor Fric, 12. teniser sveta, savladao je osam mesta bolje plasiranog Aleksandera Zvereva sa 3:1, po setovima 7:6(2), 3:6, 6:4, 7:6(3) i tako se plasirao u polufinale turnira u Njujorku.

Foto: Nova.rs; shutterstock

U prvom setu Fric je propustio četiri šanse za brejk – jednu u četvrtom gemu, potom tri u 12. kada je imao tri vezane set-lopte na servis rivala, ali je Zverev uspeo da se izvuče i od 0:40 za rivala dođe do gema i izbori taj-brejk.

PROČITAJTE JOŠ...

Poveo je Zverev sa 2:1 u dodatku prvog seta, ali je rival od tog momenta ubacio u brzinu vuše, vezao šest poena i stigao do 7:2.

U drugom setu Zverev je imao jednu šansu za brejk, iskoristio je i u osmom gemu stigao do 5:3, što je u narednom gemu pretvorio u 6:3 i 1:1.

Treći set doneo je po jedan brejk, vodio je Fric 3:0, Zverev se vratio, ali je Amerikanac još jednom uspeo da oduzme servis rivalu u 10. gemu i petu set-loptu pretvori u 2:1.

I u četvrtom delu igre viđena je velika borba, ponovo nije bilo brejkova, a u dodatnih sedam poena Fric je ušao bolje, poveo 4:1 i potom rutinski stigao do 7:3.

U borbi za finale odmeriće snage sa boljim iz duela Grigor Dimitrov – Franses Tijafo.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar