Novak Đoković u Rimu 2020. godine
Foto: EFE/Riccardo Antimiani / POOL

Da li je ovo najava povratka na teren?

Janis Adetokumbo okončao je sezonu u NBA ligi, pošto je sa Milvoki Baksima ispao u prvoj rundi plej-ofa od Majamija, a nakon tog poraza imao je poruku koja je odjeknula sportskim svetom.

Grk nije uspeo da sa svojim timom prođe do završnice NBA lige, iako je nakon regularnog toka prvenstva bio prvi sa Milvokijem na Istoku.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon neočekivanog ispadanja od Majamija, jedan od novinara upitao je Janisa da li to smatra neuspehom, nakon čega je usledio odgovor i snažna poruka.

„Oh, moj Bože. Pitali ste me isto pitanje prošle godine, Eriče (novinar). Da li vi svake godine dobijete unapređenje na svom poslu? Ne, zar ne? Pa da li je vama svaka godina na poslu propast? Ne. Svake godine radite na ostvarenju cilja, što je promocija i briga o porodici. To nije propast, postoje koraci ka uspehu“, rekao je Janis.

Pomenuo je i Majkla Džordana.

„Majkl Džordan je igrao 15 godina i osvojio šest titula. Da li su ostalih devet godina bili propast? Da li mi to govorite? Upravo tako, pa zašto mi onda postavljate to pitanje? To je pogrešno pitanje. Nema neuspeha u sportu. Postoje dobri i loši dani, nekim danima možete da budete uspešni, u drugima ne. Nekim danima je vaš redi, drugim nije. To je suština sporta, nisu uvek pobede. Ove godine, neko drugi će da pobedi, prosto je tako. Pedeset godina od 1971. do 2021. nismo osvojili titulu, pa da li je tih 50 godina bilo neuspešno? Ne, nije. To su bili koraci ka uspehu. Uspeli smo da osvojimo jednom, nadam se da ćemo opet. Žao mi je, nisam žele da zvuči lično“, zaključio je Adetokumbo.

Izjavu Janisa podelio je i Novak Đoković na Instagramu, vidno oduševljen onim što je čuo.

Foto: Printscreen Instagram

Đoković nije bio na terenu od turnira u Banjaluci, gde je doživeo poraz u četvrtfinalu nakon čega je otkazao i učešće na Mastersu u Madridu, verovatno zbog povrede lakta. Još uvek nije poznato kada će se Novak vratiti na teren, a pretpostavlja se da će to biti na Mastersu u Rimu, gde brani titulu.

Oduševljene Janisovim rečima bile su i Marija Sakari i Koko Gof.

„Nije kraj sveta kada izgubiš. Svaka čast Janisu na tome što je rekao, a volim ga od pre kada je znao naglašavati da je tenis najteži sport. U njemu gubiš svake nedelje i svaki put se moraš iznova podići i krenuti od nule. Nadam se da će ove njegove reči promeniti shvatanje sa strane. I da će ljudi shvatiti kako nijedan poraz nije kraj sveta“, rekla je grčka teniserka.

PROČITAJTE JOŠ:

Amerikanka Gof je istakla da su je Janisove reči ohrabrile, te da je karijera dugotrajan proces.

„Prošle godine sam igrala finale Rolan Garosa i trebalo mi je dugo kako bih shvatila da poraz u finalu nije bio neuspeh. Kada ovakve reči čujete od NBA zvezde, onda dobijete potvrdu. Da, karijera je dugotrajan proces i u sportu nema neuspeha. Verovatno je jedini neuspeh ako ne dajete sve od sebe“, rekla je Gof.

BONUS VIDEO Euforija zbog Đokovića u Banjaluci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar