Foto: Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia)

Stigao odgovor.

Eparhija raško-prizrenska izrazila je žaljene zbog prostačke objave Hajrule Čekua, ministra kulture, mladih i sporta takozvane republike Kosovo, da Novaku Đokoviću neće biti omogućen ulazak na teritoriju Kosmeta jer nije vakcinisan.

PROČITAJTE JOŠ...

Tim povodom oglasila se i Eparhija zvaničnim saopštenjem:

Eparhija raško – prizrenska je duboko ožalošćena tvitom kosovskog ministra kulture i sporta g. Čekua da nije zakonski moguć dolazak na Kosovo i Metohiju najboljem svetskom teniseru Novaku Đokoviću jer nije primio vakcinu protiv Kovida, iako ta zakonska obaveza nije na snazi već više od godinu dana. Novak Đoković je izrazio želju da krsti svoju decu u jednoj od svetinja na Kosovu i Metohiji, odakle i sam potiče.

Pitamo se kakve šanse za mir i razumevanje na Kosovu i Metohiji šalje jedan zvaničnik kosovske vlade i to ministar za kulturu i sport kada neprimerenim komentarom na drustvenim mrežama pogrešno interpretira izjavu Novaka Đokovića koji je u svom intervjuu za Koriere dela Sera rekao: “Ne želim da se bavim politikom, ali za svakog Srbina Kosovo je srce, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije, naše vere”, a sve u kontekstu njegove javno izražene želje da svoju decu krsti na Kosovu i Metohiji.

Molimo se Bogu da se ovo pitanje reši u skladu sa pravom slobodnog kretanja svih građana i verskih sloboda svih jer ne postoje nikakvi zakonski razlozi za zabranu ulaska g. Đokovića koga kao sportistu cene i mnogi kosovski Albanci.

Važno je napomenuti da nosioci poruke mira, kakvi su Njegova Svetost Patrijarh Porfirije i Gospodin Novak Đoković, samo doprinose suživotu Albanaca, Srba i drugih naroda noseći blagoslov za sve one koji ovde žive“, navedeno je u saopštenju.

Podsećamo, Novak je tokom intervjua za Korijere delo Sport najavio da bi voleo da ode na Kosovo i Metohiju kako bi krstio svoju decu, osmogodišnjeg Stefana i petogodišnju Taru.

Sa druge strane, to je od strane kosovskih Albanaca viđeno kao pokušaj provokacije, pa su usledile pretnje „zatvaranjem vrata„.

BONUS VIDEO Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar