Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Proslavljeni teniser najavio je da bi krstio decu na Kosovu i Metohiji i ta izjava je privukla mnogo pažnje.

Novak Đoković je nedavno dao intervju za Korijere dela Sera i tada ga je novinar podsetio na to da je Srđan Đoković, otac tenisera, iz Zvečana na KiM.

PROČITAJTE JOŠ:

„A sada ja želim da se vratim na Kosovo, sa suprugom Jelenom, da tamo krstimo našu decu, osmogodišnjeg Stefana i petogodišnju Taru. Znam da je ta tema veoma osetljiva. Da sukob i dalje postoji, trenutno ne sa oružjem, ali se oseća napetost. Ne želim da se bavim politikom, ali za svakog Srbina Kosovo je srce, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije, naše vere“, rekao je Novak.

Na to je reagovao Hajrula Čeku, ministar kulture u takozvanoj državi Kosovo koji je rekao da „nema vakcine, nema ulaska“, aludirajući na Đokovićev vakcinalni status u vezi sa koronavirusom.

Nedugo nakon toga Astrit Zatrići, pomoćnik izraelskog ambasadora Tamara Ziva na Kosovu i Metohiji, uputio je ružan komentar na račun čitavog srpskog naroda i Ustava Srbije koji ne priznaje tu teritoriju kao nezavisnu.

„Novak Đoković je rekao da bi voleo da dođe na Kosovo i da krsti svoju decu. Republika Kosovo je globalno poznata po gostoprimstvu koje pruža stranim turistima“, napisao je Zatrići.

Naizvajući Đokovića stranim turistom u sopstvenoj zemlji, od koje su Albanci hteli da se otcepe proglašavanjem jednostrane nezavisnosti 2008, nije jedini neumestan komentar koji je Zatrići uputuo.

„Može da dođe kao bilo koji strani turista koji dolazi u Republiku Kosovo. Ako bude provocirao ili vređao kada dođe, onda će sebi zatvoriti vrata Kosova u budućnosti“, rekao je Zatrići.

BONUS VIDEO: Đoković izjednačio protiv Runea u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare