Foto: James Marsh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Endi Rodik i Toni Nadal analizirali su igru i taktiku Novaka Đokovića nakon njegovog poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza.

Rodik je istakao da je bio iznenađen Đokovićevom strategijom i načinom na koji je igrao taj meč.

PROČITAJTE JOŠ

„Malo sam iznenađen. On je pametniji nego što ću ja ikada biti u ovoj igri, samo se pitaš koji su to faktori da on odluči da igra na taj način. Novak je tokom čitave karijere bio majstor produžavanja poena, forsirajući da ga napadnete iz teških pozicija. Nije forsirao Karlosov bekhend, izgledalo je kao da Novak žuri da se izvuče iz toga,“ rekao je Rodik u podkastu „Serviranje sa Endijem Rodikom“. Dodao je i da je možda povreda igrala ulogu: „Ne razumem u potpunosti, možda je video posle prvih nekoliko poena, problem sa kolenom… Možda zna nešto što mi ne znamo. Bio sam iznenađen kako je rano počeo da igra agresivno.“

Toni Nadal se složio sa Rodikovom procenom, ističući da je Đoković napravio taktičku grešku pokušavajući da igra na način na koji nije navikao.

„Uvek sam se opredeljivao za prvo rešenje. Uvek je teže igrati, posebno u finalu, radeći ono na šta nisi navikao. Đoković se odlučio za drugo rešenje. Znajući da mu ni noge ni preciznost udaraca nisu kao prošlih godina, kao ni da mu dug i fizički zahtevan meč ne ide u prilog, pokušao je sa taktikom koja se na kraju pokazala kao samoubilačka,“ rekao je Nadal.

Obojica su naglasili da Đokovićeva neuobičajena agresivnost i promene u taktici nisu bile uspešne protiv mladog Alkarasa, što je na kraju dovelo do njegovog poraza.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare