Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Zabrinuo je srpski teniser sve.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Foto: Promo

Novak je slavio protiv Dina Prižmića sa 6:2, 6:7 (5), 6:3 i 6:4 u jednom od najtežih i svakako najdužem meču prvog kola Australijan opena.

Ipak, nakon meča zabrinuo je navijače izjavom da je prehlađen, te da se i zbog toga mučio tokom ovog duela.

PROČITAJTE JOŠ

„Na to sam mislio kada sam rekao na terenu da se još fizički tražim. Poslednjih četiri-pet dana se malo mučim, čujete i po mom glasu. Moram da prihvatim te okolnosti i da se borim, da nastavim dalje. On je bio sjajan, nije odustajao ni kada je bilo 4:0 u četvrtom setu. Čuo sam mnogo pozitivnih stvari o njegovoj disciplini i radnoj etici, več je fizički jak sa 18 godina. Izvanredan pristup, sjajan mentalitet – ako nastavi ovako, čeka ga svetla budućnost“, rekao je Đoković, pa nastavio:

„Iskustvo mi više pomaže na početku, on je bio nervozan, napravio je neke duple greške. Tada se to najviše oseća, i kada spiker izgovara dostignuća, nemoguće je da rivali to ne čuju i ne osete. Pogotovo mladi igrači. U drugom setu sam video da ne promašuje više, da se oseća komfornije, bilo je iscrpljujućih razmena. Osetio sam se kao da igram sa ogledalom. Ima neverovatnu defanzivu, pogotovo sa bekhend strane, čuo sam da je voleo da me gleda. Noge su mu izuzetno jake i čvrste, time sam najviše impresioniran. I mentalitet – izašao je da pobedi, ne da uzme set ili da ostavi dobar utisak.“

Pričao je i o potencijalnom treningu narednih dana.

„Videću s timom da li ću sutra preskočiti teniski trening, a raditi malo teretanu i neke specifične vežbe da održim telo u formi. Prošle godine nisam uopšte trenirao između mečeva zbog povrede, ali to su bile druge okolnosti. Videćemo kako se budem probudio sutra.
Nisam znao za to novo pravilo (ulazak i između parnih gemova na stadion) – poboljšava se iskustvo za navijača, želimo da se lepo provedu, naravno. Tijafo je npr. govorio da treba da pustimo ljude da slobodno idu i pričaju tokom mečeva. Podržavam do neke granice, ali ceo život sam naviknut na jednu vrstu atmosfere – malo me poremeti kada se to promeni. Danas smo izgubli dosta vremena kad bi pustili gledaoce da uđu, a da nije bila promena strana. Razumem perspektivu, ne žele da čekaju, ali ne znam je li to najbolje pravilo“, završio je Đoković.

BONUS VIDEO Novak strpljivo odgovarao na pitanja skupljača loptica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare