Novak Đoković Foto: Andrea Rosito/IPA Sport / ipa-ag / PA Images / Profimedia

Novak Đoković poražen je u trećem kolu Mastersa u Rimu, pošto je Alehandro Tabilo odigrao meč karijere i slavio sa 6:2, 6:3.

Odmah se videlo da Đoković nije onaj pravi, govor tela mu nikako nije bio dobar, a na konferenciji za medije je objasnio i zbog čega.

Novak je istakao da ga je mnogo poremetio skandal od pre dva dana, kada ga je teška boca pogodila u glavu, nakon što je jednom navijaču ispala iz ranca.

„Bila je to veoma nesrećna sitaucija za mene, nesreća… Neočekivano… Tada sam osetio veoma jak udarac u glavu, to me je mnogo pogodilo, dobio sam lekarsku pomoć, prošao sam pola sata do sat mučnine“, rekao je Novak o skandalu pre dva dana.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je dodao da je imao i glavobolje posle nesrećnog slučaja.

„Trening je bio drugačiji – juče sam išao na lagani trening. Nisam ništa osećao, ali nisam ni osećao isto. Danas pod velikim stresom bilo je prilično loše – ne u smislu bola, već u smislu ove ravnoteže. Samo bez koordinacije. Potpuno drugačiji igrač od onoga što sam bio pre dve noći”, objasnio je Novak.

Slede dodatni pregledi.

„Uspeo sam da spavam dobro. Imao sam glavobolje. Sutradan ili juče je bilo prilično dobro, pa sam mislio da je u redu. Možda je u redu. Možda i nije.“

Postoji razloga za brigu.

“Mislim, način na koji sam se danas osećao na terenu bio je potpuno kao da je drugi igrač ušao u moje patike. Bez ritma, bez tempa, bez ikakve ravnoteže na bilo kom udarcu. To je pomalo zabrinjavajuće.”

Nije ovo bila dobra uvertira za Rolan Garos, gde Novak brani titulu.

„Sve mora da bude bolje da bih imao bar šansu da ga osvojim“, rekao je o sledećem grend slemu.

Kratko je pohvalio talentovanog Čileanca.

„Svaka čast protivniku, prvi put igram protiv njega. Odličan je igrač, svestrano igra. Nisam uspeo da nađem svoju igru i to je to“, prokomentarisao je Đoković.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare