Daren Kejhil, čuveni teniski trener, video je potencijal mladog Italijana pre nešto više od dve godine. Sada je upravo Kejhil možda i ključni arhitekta neverovatnog početka sezone Janika Sinera, a zbog toga je govorio i o Novaku Đokoviću.

Kejhil ostaje, baš kao i Siner, sa obe noge na zemlji. Zadovoljan je urađenim, ali je svestan da bez napretka ne može da se ostane na ovom nivou. Ukoliko ne napredujete, to je kao da nazadujete i to je upravo i govorio.

PROČITAJTE JOŠ

„Znamo da će Đoković nastaviti da napreduje, da traži rešenja, da će i Medvedev tražiti rešenje. Alkaraz stalno poboljšava servis. Svako stalno pravi promene kako bi igrao bolje. Siguran sam da će Janik nastaviti da napreduje“, rekao je Kejhil.

Odbio je da uporedi Sinera sa Novakom, Nadalom i Federerom.

„Ne mislim da iko treba da bude poređen sa tom generacijom, pogotovo jer Novak još igra, kao i Nadal. Ono što su oni postigli je neverovatno. Ne verujem da ćemo ikada ponovo videti takvu dominaciju. Fantastično je kako su oni gurali jedan drugog i pomerali granice ove igre. Sve što danas rade mladi teniseri je posledica toga što je uradila ova generacija. Ja ipak ne bih poredio Karlosa ili Janika ili Holgera sa njima, jer mislim da je to nefer. Oni moraju prvo sebe da afirmišu. Imaju dobar nivo, ali prvo moraju mnogo da pobeđuju da bismo počeli da ih poredimo sa velikom trojkom.“

Foto: tanjug/AP Photo/Andy Wong)

Pojasnio je i u čemu je najviše napredovao.

„Servis, igra u tranziciji, slajs bekhend za promenu tempa, mogućnost da forhend igra u više pravaca, ritern.“

Ključni trenutak u karijeri Sinera je verovatno kraj prethodne godine. Finale Završnog masters u Torinu i osvajanje Dejvis kupa…

Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

„Finale završnog Mastersa u Torinu i titula na Dejvis kupu su bili veoma veliki momenti za njega. Uspeo je da taj zalet prenese na Australijski open. Sada protiv bilo koga da stane na teren, svakoga poštuje, ali se više nikoga ne boji. To je veoma važno jer je u stanju da uvek pruži maksimum.“

Kejhil je do vrha doveo Lejtona Hjuita, Andrea Agasija i Simonu Halep, sada ga samo jedan stepenik deli da to uradi i sa Sinerom.

„Kada sam radio sa Agasijem, on je na svaki meč izlazio sa bude još bolji teniser. Isto važi za Janika. I on će to stalno raditi i siguran sam da će to i uspeti“, završio je Kejhil.

BONUS VIDEO Trening Nenada Zimonjića i Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar