Danil Medvedev poruka za Hamada
Foto: Screenshot X SportBot

Danil Medvedev je posle velike borbe nekako uspeo da slomi otpor Hamada Međedovića sa 7:6(5), 2:6, 7:5 i tako izbori plasman u osminu finala mastersa u Rimu, ipak, navijači u Srbiji imaju zbog čega da budu zadovoljni.

Međedović, trenutno 121. teniser planete, pružio je sjajnu partiju protiv četvrtog igrača planete i pokazao da Srbija i te kako ima čemu da se nada kada je teniska budućnost u pitanju.

PROČITAJTE JOŠ

Atomski tenis Međedovića na kraju nije naplaćen pobedom, ali je ovaj fenomenalni meč pokazao da srpski as može da igra na najvišem nivou. Uostalom u trećem setu je pri rezultatu 4:4 na servis Medvedeva stigao do 0:30, ali je tada nedostajalo iskustvo jer je bio šest poena daleko od pobede.

Na kraju je Medvedev uspeo da odbije njegove napade, a Međedović je bio daleko agresivniji nego ostali igrači na ATP turu. U jednom trenutku je bio pet odsto agresvniji nego prosek na ATP turu (30 naspram 25 odsto).

Mladić iz Novog Pazara je susret završio sa 41 vinerom (naspram 18 Medvedeva) i čak 66 neiznuđenih grešaka (naspram 31 Medvedeva). U takvom meču pokazuje da je želeo da se sam pita za sve, a upravo to je Medvedev video na kraju kao problem.

Prišao je do kamere i samo napisao.

„Bio je previše agresivan“, napisao je Rus aludirajući na igru Međedovića, mada neki smatraju da je mislio na samog sebe i da je to doza ironija karakteristična za njega jer je bio izuzetno pasivan.

Na konferenciji je kasnije priznao da je mislio da neće moći da pobedi.

„U jednom momentu meča pomislio sam da to što radim neće biti dovoljno da ga pobedim. Zato sam veoma srećan što sam uspeo da odem dalje iako nisam igrao najbolje što mogu. U sledećem meču ću igrati mnogo bolje“, rekao je Medevedev koji je istakao da je dobro počeo, a da se onda njegova igra raspala.

Pojasnio je i čime ga je zatekao Međedović.

„U mnogo ovakvih mečeva uspevao sam u sličnom ritmu da povremeno iznenadim protivnika dobrim udarcima. Sada to nisam mogao.“

BONUS VIDEO Sjajan poen Međedovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare