Novak Đoković Foto:Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

Uoči očetka US Opena kojem Novak Đoković brani titulu i juri svoj 25. grend slem trofej, pojavila se intrigantna priča u vezi sa Stefanosom Cicipasom i njegovim ocem Apostolosom, koji je optužio Đokovića za špijunažu.

Ova priča je izašla na videlo zahvaljujući intervjuu koji je bivši fizioterapeut Stefanosa Cicipasa, Žerom Bjanki, dao za francuski list „L’Équipe“. Bjanki je otkrio da je tokom priprema za finale Roland Garosa 2021. godine, u kojem je Đoković preokrenuo rezultat sa 0:2 i osvojio trofej, Apostolos Cicipas optužio Novaka da ih špijunira.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, tokom jednog treninga pred finale, pojavio se dron iznad terena, što je Apostolos protumačio kao pokušaj Đokovića da prikuplja informacije o Cicipasovoj pripremi. Bjanki je rekao da je trening trajao mnogo duže nego što je planirano, što je izazvalo dodatnu napetost.

„Sam trening je trajao sat i 27 minuta. U normalnim okolnostima, zagrevanje traje najviše 45 minuta i rekao sam sebi da Stefanos mora da prestane i da ima meč. Otišao sam čak i pre kraja. Tokom treninga se na nebu pojavio i dron, a otac Stefanosa je tada poludeo i govorio da je to Đoković koji ga špijunira“, otkriva Bjanki za „L’Ekip“.

Bjanki je takođe naglasio da je došlo do velikih nesuglasica između Stefanosa i njegovog oca tokom turnira u Montrealu, kada je Stefanos bio nezadovoljan savetima koje mu je Apostolos davao, što je na kraju dovelo do prekida saradnje između njih dvojice.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare