Stefanos Cicipas Foto:EPA-EFE/RONALD WITTEK

Grčki teniser Stefanos Cicipas poražen je na startu turnira na US Openu od Tanasija Kokinakisa u četiri seta.

Kokinakis je slavio sa 7:6 (5), 4:6, 6:3 i 7:5 i uspeo je da uradi ono u šta bi se malo ko kladio pred početak turnira.

PROČITAJTE JOŠ:

Cicipas je, nedugo nakon što je objavio da će se rastati sa ocem i trenerom Apostolosom, potpuno podbacio i razočarao, iako je na betonu pravio neke od najboljih rezultata u karijeri.

Možda mu je onaj australijski beton bio taličan da stigne do finala u Melburnu, u Njujorku je ovog puta Kokinakis, 86. igrač planete, bio prejak.

BIla su mu potrebna tri sata i 55 minuta da izađe na kraj sa Grkom koji je odmah u prvom gemu prvog seta pretrpeo brejk.

Vratio se kasnije i poravnao na 4:4, ali je izgubio prvi deo igre u taj-brejku. A koliko je Kokinakis bio motivisan, pokazao je na startu drugog seta kada je izgubio servis i odmah vratio brejk za 1:1.

Međutim, nakon toga je Cicipas novim brejkom za 5:4 rešio drugi set u svoju korist. U trećem je Kokinakis teškom mukom sačuvao svoj servis u trećem gemu, ali kada je to uradio, u osmom je napravio brejk za 5:3 i onda odservirao za vođstvo.

U četvrtom setu je imao šansu za brejk i pri rezultatu 2:2, ali je brejk napravio tek u završnici kada je Cicipas popustio i kada je Kokinakis otišao na 6:5, povratka grčkom igraču nije bilo.

Kokinakis će u narednoj rundi igrati protiv Nuna Borgeša ili Federika Korije.

BONUS VIDEO: Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar