Neverovatno je da klub 11. april ne može da ima povoljne termine na istoimenom bazenu

Najtrofejniji plivački klub u Beogradu 11. april, izbačen je sa svih večernjih termina sa istoimenog bazena, usled odluke Sportskog centra Novi Beograd, posle 43 godine rada i postojanja.

Ovaj problem bio je jedna od glavnih tema u emisiji „Probudi se“ na televiziji Nova S.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema prvim saznanjima, klub je nemoćan da utiče na pomenutu odluku, iako pokušava da se izbori za što bolje termine za decu, koja su uglavnom trenirala tri puta nedeljno u večernjim terminima. Borba za termine traje oko mesec dana, a od 1. oktobra deca ne mogu da treniraju uveče, već samo od tri do pola pet popodne, što uglavnom ne odgovara ni deci ni njihovim roditeljima zbog škole i posla, pa su zbog toga mnogi i otišli iz kluba.

„Mi smo poslednji dan septmbra od Sportskog centra dobili obrazloženje da nemamo termine od 1. okotbra. Zajedno sa roditeljima smo ogorčeni odlukom, jer u pitanju su deca od šest do devet godina, koja ne mogu sama da dolaze autobusom. Moraju da budu zajedno sa roditeljima na bazen, a roditelji rade, pa je nemoguće da dovedu decu u tim terminima. Kada su nam rekli da nemamo termine, bilo nam je rečeno da umesto nas dolazi Vaterpolo klub Partizan“, rekao je Krsto Matijević, direktor Plivačkog kluba 11. april.

Međutim, problem nije u Partizanu, koji nema mogućnost da trenira na „Banjici“, gde bazen nije u funkciji.

„Problematika je u tome da nije prvi put da nastane ovakva situacija, da pukne cev, da je remont bazena ili ovo na Banjici. Mi godinama unazad jednostavno se dogovorimo i onda se pomere termini i uvek ima prostora da se svakome izađe u susret. Ovde je u pitanju nešto drugo. Ovde smo pomereni samo mi, oduzeti su nam termini, a PK i VK Novi Beograd nije se pomerilo ništa ni minut. Čak su i u naše oduzete termine ušli oni. Ne kompletno VK PArtizan, nego VK i PK Novi Beograd“, dodao je Matijević.

PROČITAJTE JOŠ:

PK 11. april pokrenuo je peticiju zajedno sa roditeljima, kako bi deca ponovo započela treninge u adekvatnom vremenu.

Direktor PK 11. april ističe da su iz kluba spremni na dogovor i sa drugim klubovima, da rade sve što mogu kako bi uticali na one koji vode Sportski centar, a da ne žele da iko ispašta, pogotovo ne roditelji i deca.

Jasnog odgovora nadležnih i dalje nema, a borba za decu i njihov zdrav razvoj se nastavlja.

Ceo prilog pogledajte u videu iznad teksta.