Foto: Profimedia

Šteta.

Srpski MMA borac Uroš „Doktor“ Medić doživoe je drugi poraz u UFC karijeri i to prekidom u drugoj rundi.

PROČITAJTE JOŠ

Imao je Medić priliku da nastupi u glavnom programu priredbe “UFC Fight Night” u “Ejpeks centru” u Las Vegasu, a njega je na predaju “nek krenk” zahvatom u drugoj rundi naterao borac iz Kirgistana Miktibek Orolbai.

Medić je dobro započeo borbu, imao je inicijativu u stojećem stavu, a posle jedne intenzivne razmene u više navrata uspeo je dobro da pogodi rivala iz Kirgistana. Međutim, tom prilikom je azijski borac skratio distancu i došao do klinča.

Ubrzo je iskoristio poziciju i došao do rušenja, a u parteru je bio dominantan protiv Srbina. Do kraja prve runde bio je u gornjoj poziciji, a u drugoj je prešao u inicijativu. Medić je dao sve od sebe, ali je morao da tapka posle odlično izvedenog „nek krenka“.

Duel Medića i Orolbaija održan je u velter kategoriji (do 77 kg). Medić je prethodno u najkvalitetnijoj svetskoj promociji ostvario tri pobede (Alon Kruz, Omar Morales, Metju Semelsberger) i jedan poraz (Džejlin Tarner).

Ukupno u profesionalnim mečevima Medić sada ima 9 pobeda (7 KO) i 2 poraza. Orolbai, kojem je ovo bio UFC debi, sada ima skor 12-1-1 i od njega se očekuje da bude ozbiljan faktor u ovoj kategoriji.

Treba reći da se Medić spremao za drugog rivala, Amerikanca Džonija Parsonsa, ali je on morao da otkaže meč u ponedeljak, pa je Orolbai „uskočio“ kao kasna zamena.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar