Protest vaterpolista u Nišu Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Igrači, treneri i rukovodstvo vaterpolo kluba Nais i fudbalskog kluba Delijski vis okupili su se ispred Gradske kuće u znak protesta što Grad Niš namerava da naredne godine značajno umanji iznos budžetskih sredstava za sportske klubove.

Predsednik Skupštine vaterpolo kluba Nais Milan Krstić podsetio je da Grad Niš namerava da naredne godine izdvoji iz budžeta samo 150 miliona dinara za sve sportske klubove, što je 62,5 odsto manje u odnosu na 2020. godinu kada je taj iznos bio 400 miliona.

„Od tih 150 miliona dinara, nakon nekih drugih izdvajanja, svim sportskim klubovima ostaće samo 120 miliona dinara. Primera radi, samo vaterpolo klub Novi Beograd ima budžet od 300 miliona dinara“, naglasio je Krstić.

Za okupljanje ispred Gradske kuće, Krstić je rekao da predstavlja, „poslednji pokušaj da se obezbedi funkcionisanje sportskih klubova u Nišu“.

PROČITAJTE JOŠ

„Sportski klubovi u Nišu su se već odrekli svega, a nakon novog smanjenja budžetskih sredstava ispašće iz prvoligaških takmičenja i neće moći da dobiju novac koji im se sada dodeljuje jer se drugoligaški klubovi drugačije vrednuju“, naglasio je Krstić.

On je kazao da se potrudio da o problemu sa kojim su suočeni sportski klubovi u Nišu obavesti predsednika države Aleksandra Vučića i sve gradske strukture.

Dodao je da nekoliko ekipnih sportova dobija pomoć od države, ali da to nije dovoljno, jer izostaje pomoć grada.

„Došli smo u situaciju da smo od strane gradonačelnice okarakterisani kao lopovi, da se u sportskim klubovima, dešavaju neke čudne stvari i da je taj novac otišao na nešto što nije potrebno. Sa druge strane, svi znamo da u gradu imamo Upravu za sport gde svi pravdamo sredstva i mislim da se to najbolje radi u Srbiji“, rekao je Krstić.

Prema njegovim rečima, za sada nije bilo reakcije grada na najavljen protest vaterpolista, osim što su iz Gradske kuće reagovali i tražili da se povuče prilog o tome sa jedne od lokalnih televizija.

Krstić je dodao da su se pozivu za protest Vaterpolo kluba Nais odazvali jedino predstavnici Fudbalskog kluba Delijski vis.

Sportisti su na početku protesta razvili transparent sa Vučićevom fotografijom i natpisom „Predsedniče stanite u odbranu niškog sporta“, a na kraju protesta su ispod ulaznih vrata gurnuli papir sa svojim zahtevom za povećanje sredstava, jer obezbeđenje Gradske kuće nije reagovalo na zvono, niti na kucanje.

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar