Foto: Rob Carr / Getty images / Profimedia

Legenda napustila svet.

Frenk Lemaster, nekadašnja zvezda Filadelfija Iglsa i jedan od najboljih defanzivaca u istoriji ovog tima, preminuo je u 71. godini.

PROČITAJTE JOŠ...

Lemaster je pre ulaska u američki NFL nastupao za univerzitet Kentaki, gde je iz meča u meč oduševljavao, pa je 2007. uvršten u Kuću slavnih ovog univerziteta, jednog od prestižnijih u Americi.

U NFL je stigao 1974. godine kao 89. pik na draftu, i malo ko je očekivao da će postati jedan od najzaslužnijih za neverovatnu sezonu Iglsa koji su 1980. godine od gubitničke franšize redom razbijali rivale kako bi došli do Superboula, gde je u 15. izdanju najvrednije utakmice u SAD slavila ekipa tada Oukland Raidersa 27:10.

Lemaster je igrao na poziciji lajnbekera, jednoj od fizički najzahtevnijih, pa opet za devet sezona, koliko dugo je igrao u NFL-u. nije propustio nijedan meč, što spada u jedan od najčudesnijih podataka u istoriji američkog sporta. Pogotovo ako se uzme u obzir da su Iglsi sa njim na terenu bili nezaustavljivi, a dve godine zaredom – 1980. i 1981. – i ubedljivi najbolja odbrana lige.

Karijeru je okončao sa deset presečenih pasova i tri tačdauna, uz jedan izbor za Proboul utakmicu, NFL pandan NBA Ol-staru.

Uzrok smrti nije poznat.

BONUS VIDEO Tom Brejdi se penzionisao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar