Foto:EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Tako blizu, a tako daleko.

Vaterpolisti Španije savladali su Srbiju sa 9:6 (3:3, 3:2, 2:0, 1:1) i tako stigli do svetske bronze.

PROČITAJTE JOŠ

Španski vaterpolisti su bili na konstantno visokom nivou, a od drugog poluvremena je realizacija napada Srbije dramatično pala. To je na kraju i presudilo pitanje pobednika.

Do polufinala su „delfini“ bili najbolji napad šampionata, a onda je neočekivano došlo do pada.

Ipak, u meču za bronzu su naši momci dugo odolevali aktuelnim svetskim šampionima, a posebno se istakao Branislav Mitrović koji je susret završio sa devet odbrana.

Ova generacija srpskih vaterpolista je pokazala da se i od nje mogu očekivati velike stvari i da može da igra sa najboljima na svetu. Strahinja Rašović je još jednom bio lider Srbije (ujedno i najbolji strelac šampionata) uz kapitena Nikolu Jakšića.

Španci su nakon 5:5 uspeli da naprave seriju od 4:0 i tako stignu do velikog trijumfa, a u poslednjim sekundama susreta je Vuk Milojević, 20-godišnji igrač Crvene zvezde, samo smanjio na 9:6 i to nakon VAR provere pogotka.

Srbiju čeka svetla budućnost, a Uroš Stevanović će biti kormilar te lađe.

Srbija – Španija 6:9 (3:3, 2:3, 0:2, 1:1)

Bazen: Marina Mesi. Sudije: Ome (Nemačka), Kolombo (Italija). Igrač više: Srbija 12 (2), Španija 9 (4). Peterci: Španija 2 (1).

SRBIJA: Mišović, Radulović, Rašović 3, Ranđelović, Lazić, Milojević 2, Drašović, Jakšić 1, Janković, Ubović, Vučinić, Martinović, Mitrović.

ŠPANIJA: Aguire, Munariz 1, Granados 3,Sanahuja 1, De Toro, Larumbe, Famera, Kabanas, Taul 1, Perone 2, Malarah, Bustos 1.

Četvrta četvrtina u toku: Srbija - Španija 6:9