Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije
Foto: FIVB

Odbojkašice Srbije poražene su na početku Lige nacija od Dominikanske Republike sa 3:1 (25:18, 25:17, 21:25, 25:20), ali je selektor Đovani Gvideti odlučio da napravi sastav koji će biti budućnost, pa je selekcija značajno podmlađena.

Dominikanska Republika je sada treći put zaredom savladala Srbiju nakon što je prethodno bila bolja u Ligi nacija, ali u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Za one koji su zaboravili, odbojkašice Srbije su već izborile mesto na Olimpijskim igrama u Parizu od 26. jula do 11. avgusta, pa je ovo jedna vrsta pripremnih utakmica za turnir svih turnira.

PROČITAJTE JOŠ

Srbiji je najviše „škripao“ napad i tu je dominirala Dominikanska Republika sa 57-40 (što je lako rešiv problem priključivanjem kasnije Tijane Bošković), ali je Srbija pokazala da su blok i servis sada sve bolji.

Ana Bjelica je predvodila Srbiju sa 15 poena, Sara Lozo je brojala do 10, a Hena Kurtagić je stala na devet. Srbija je bila lišena pomoći Aleksandre Uzelac koja je bila povređena, te Katarine Lazović koja je imala problem sa vizom.

Srpkinje sledeći meč igraju u petak od 19.00 protiv Tajlanda.

BONUS VIDEO Poen zbog kojeg ćete zavoleti odbojku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar