Mihael i Korina Šumaher
Foto: EPA-EFE/OLIVER MULTHAUP

Legendarni vozač Formule 1 doživeo je tešku nesreću na skijanju pre devet godina.

Već devet godina je i dalje misterija sve ono što se dešava u vezi sa Šumaherom, čovekom koji je osvojio sedam titula šampiona u „najbržem cirkusu na svetu“.

PROČITAJTE JOŠ:

Njega je tek pre nekoliko sezona sustigao Luis Hamilton, ali su poslednje dve titule pripale Maksu Ferstapenu.

Šumaher je pre „hibridne ere“ dominirao u bolidu Formule, a od kada je glavom udario u stenu u francuskim Alpima.

Nesreća se desila između staza Šamoa i Modui, a teške povrede glave su se desile uprkos tome što je Šumi nosio kacigu.

Da nije, epilog bi verovatno već tada bio fatalan. Ovako, Šumaher se u nepoznatom stanju leči već godinama.

Tek povremeno se pojavi poneka informacija koja se tiče slavnog vozača, ali ništa što bi konkretnije otkrilo kako se oseća ili kako izgleda danas, devet godina kasnije.

Poznato je da je šest meseci bio u komi, da se iz nje probudio, a Korina Šumaher je otkrila da je nesreća mogla da bude izbegnuta.

U dokumentarcu posvećenom čuvenom vozaču rekla je da: „Sneg nije idealan za skijanje, mogli bismo da odemo na skajdajving u Dubai“.

„Ne nedostaje onaj stari Mihael samo jednoj osobi, tu su i deca, porodica, njegov otac, svi oko njega. On je još uvek tu, samo drugačiji, ali opstaje, pokazuje mi koliko je jak svakog dana“, dodala je Korina Šumaher.

Šumi je doživeo oštećenje mozga tokom teške nesreće, zbog čega je morao da bude u komi. Probuđen je iz nje juna 2014, ali od tada se oporavlja iza „visokog zida“ tajni u porodičnom domu blizu Ženevskog jezera u Švajcarskoj.

Njegov sin Mik je skoro objavio fotografiju iz vile, a Šumi je dobio mural i ulicu u Sarajevu, dok Vili Veber, prijatelj i agent nekadašnjeg šampiona kaže da već devet godina od porodice „sluša samo laži“.

„Posle skoro deset godina od ove strašne nesreće gotovo da nema zvaničnih izjava o njegovom stanju, dok povremeno njegovi bliski prijatelji objave poneku informaciju. Godinama posle nesreće govorio sam sebi da ne mogu da promenim stvari, a bio mi je kao sin. I danas me boli kada to pričam“, pričao je Veber ranije ove godine dok je Mihaelovo stanje svih ovih godina ostalo misterija.

BONUS VIDEO: Težak udes u Formuli 2, oreol spasao život

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar