Foto: youtube.com/magtv

Veliki humanitarac i navijač Crvene zvezde, Slavoljub Ristić Rile, preminuo je u 43. godini.

PROČITAJTE JOŠ

Borio se za živote mnogih mališana, pokretač je brojnih humanitarnih akcija, ali nije uspeo da pobedi u najvažnijoj borbi protiv koronavirusa.

Rile je pokretao brojne akcije i aukcije pomoću kojih se prikupljao novac za lečenje dece obolele od teških bolesti, od male Sofije Markuljević, do Minje, Gavrila, Petra, Une i drugih mališana čije su životne priče ujedinile Srbiju.

Bio je na čelu marketing tima OK Tent iz Obrenovca, promovisao je odbojku i Obrenovac.

Iza sebe je ostavio suprugu i dve ćerke, a gubitak je veliki za mnoge ljude i sveta sporta.

„Dobri moj Sale, pomogao si toliko ljudi, cimao se za svašta, nije te bilo briga kako je tebi, ali ti je bitno bilo da drugima sve središ i pomognes bez rezerve. Zbog tebe i tvog humanitarnog rada mnogo dece je ozdravilo, našlo stvari koje su teške za nalaženje u ovo vreme. I dalje ne mogu da verujem da si otišao, ali Bog verovatno zna da je vratio svog najboljeg anđela pored sebe, toliko dobrote, pozitive, saosecanja na jednom mestu. Ovaj svet je izgubio mnogo i naša zajednička ljubav Zvezda, koju si voleo toliko, izgubila je mnogo, a ja prijatelja! Neka ti je večna slava! Porodici i prijateljima izjavljujem najdublje saučešće“, napisao je Vladimir Štimac.

Od njega se opraštaju i porodice dece kojoj je pomogao.

„Pomisli čovek da konačno kreću lepe vesti, ponada se da će samo sreća i ljubav obitavati na ovim nalozima izmamljivajući svima vama osmehe postignutim rezultatima. Danas je nebo zaplakalo, svakom kapkom satkanom bolom i tugom koju oseća ova naša porodica. Napustio nas je čika Rile. Inicijator nemogućeg i glavni krivac za uspeh koji smo ostvarili boreći se za najskuplji lek na svetu. Kažu da čovek umire dva puta, jednom telesno, a drugi put kada ga svi zaborave. Zato želimo da svi znate ko je bio čika Rile. Čovek koji je prvi rekao MOŽEMO i napravio prvi korak za nas veći i od onoga na Mesecu. Filantrop i altruista, otac i suprug, prijatelj i čovek čiju veličinu srca nisu mogli izmeriti ovozemaljski metri. Tako puno smo proveli vremena boreći se za našu decu, a tako se malo družili. Uradili smo najteži deo posla, ali ne i onaj najlepši. Možda će se jednom ukrstiti ove naše vremensko-prostorne dijagonale pa ćemo se smejati teškim trenucima kroz koje smo prošli. Do tada, putuj direktore i hvala ti na svemu“, navodi se na Instagram stranicama brojnih akcija, trenutno je aktuelna „Za Minjinu šansu.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vladimir Stimac (@stimac51vladimir)

BONUS VIDEO –  Vidić i Ivanović sa Čeferinom na finalu Lige nacija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare