Foto: EPA/ANDREAS GEBERT

Češki sportista Antonjin Hajek nestao je u oktobru, a još uvek mu nema ni traga ni glasa.

Policija traga za 35-godišnjim ski skakačem koji je poslednji put viđen u Maleziji zbog čega se istraga vodi i u Evropi i u Aziji.

PROČITAJTE JOŠ:

Hajeka nema od drugog oktobra, a iz češke policije ne stižu ohrabrujući nagoveštaji.

„Čovek ne daje nikakve znakove da je uopšte živ. Još uvek radimo na slučaju. Ono što možemo potvrditi je da je njegov poslednji trag zabeležen u Maleziji. Tamo je poslednji put i viđen“, poručila je Adela Fialova, portparolka češke policije, a preneo je TVP sport.

Porodica skakača je o nestanku prva alarmirala policiju početkom oktobra, a njegov brat Matej kaže da je porodica uradila ono što je mogla.

„Hajek je još uvek na listi nestalih osoba. Nažalost, za sada nemamo novih informacija o njemu“, rekao je Dejvid Šoen iz policije.

Foto: EPA/ANTONIO BAT

„Mi ne možemo više da pomognemo. Sada je lopta u rukama malezijske policije i tamošnjih vlasti“, kazao je Matej Hajek.

Antonjinova nekadašnja supruga Veronika Pankova je u sličnom tonu kazala da se ništa za sada ne zna. Hajek je debitovao na Svetskom kupu 2004. godine, a prve poene je osvojio godinu kasnije.

Marta 2010. postavio je češki rekord po dužini skoka, a tokom prvenstva sveta 2013. skočio je 236 metara, što je bio najduži skok u češkoj istoriji. Hajek je karijeru završio 2015. godine.

BONUS VIDEO: Izjava Luisa Hamiltona pred veliku nagradu Singapura

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar