Nikolaj Pimenov je za Nova.rs otkrio kako izgleda jedan njegov dan tokom priprema za Olimpijske igre (od 26. jula do 11. avgusta), šta očekuje od trke u Parizu i kako je uopšte došlo do toga da predstavlja Srbiju.

Ruski veslač osvojio je kvotu za Olimpijske igre Pariz krajem aprila, u disciplini skif na evropskoj olimpijskoj kvalifikacionoj regati u Segedinu. Pimenov je pobedio sa vremenom 7:33.32, dok su iza njega bili Bugarin Kristian Vasilev (7:35.43) i Belgijanac Tim Bris (7:39.37) na trci u Mađarskoj.

On je tako postao 83. član Tima Srbije za Pariz koji sada broji 109 članova, a pre njega kvotu je obezbedila i Jovana Arsić, takođe u disciplini skif. Pimenov je kasnije zajedno sa Martinom Mačkovićem i u dubl skulu obezbedio olimpijsku kvotu, i pored svih previranja i haosa u srpskom veslanju.

Za Nova.rs je otkrio i kako izgleda jedan njegov dan tokom priprema za Olimpijske igre (od 26. jula do 11. avgusta), šta očekuje od trke u Parizu i kako je uopšte došlo do toga da predstavlja Srbiju.

ODBROJAVANJE DO PARIZA

„Treniramo dva puta dnevno, ustajemo rano ujutru, u 6.30, prvo doručak pa idem na trening. Posle imamo odmor, ručak, ako uhvatim sat vremena spavanja i uveče opet trening, u teretani ili veslanje. Na kraju večera i spavanje, to sad mora tako, jer je sav fokus na Olimpijskim igrama i moramo da budemo izolovani od svega“, kaže Pimenov, što možete da se uverite i u videu na vrhu teksta.

Srpski olimpijac objašnjava da su u strogom režimu sličnom vojničkom.

„Inače u sportskom životu ima tek malo više slobode. Mnogo i kvalitetno smo trenirali za olimpijsku normu. Konkurencija u muškom skifu je najjača, najozbiljnija, jer dođu svi šampioni. Svi su dosta brzi, ali i ja sam, i idem osvojim medalju“, uveren je ruski veslač.

Dodaje i da ne ide toliko daleko da već sada zamišlja sebe sa medaljom oko vrata u Parizu.

„Sav fokus je na kvalitetnom treningu i da ostanem zdrav. Ako bude sve u redu, onda možda dođe i medalja“.

Otkrio nam je Pimenov i kako je došlo do toga da vesla pod zastavom Srbije.

„Zbog situacije u Rusiji, jer nam je suspendovan Olimpijski komitet, posle su oni rešili… Da ne pričam mnogo o tome, ali Veslački saveza Rusije je bio odustao od kvalifikacija i OI, i pre dve godine sam odlučio da promenim zemlju. Pričao sam sa trenerom Nikolom Stojićem o tome i velika zahvalnost Olimpijskom komitetu Srbije na šansi“.

Bez problema se privikao na život u Srbiji i sve što ide uz to, oduševljen je posebno ljudima, ali ima nešto što malo muči njega i suprugu koja je zauzela drugo mesto u veslanju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

View this post on Instagram

A post shared by Nikolaj Pimenov (@kolan4er)

„Mnogi misle i da je jezik sličan ruskom, ali je slično samo 10-15%, moja žena ništa ne razume, ona je isto Ruskinja. Lepo je vreme, toplo, dobra je i kvalitetna hrana, lepa država i stvarno mnogo volim Srbiju“.

Voli da prati i naše sportiste…

„Pratim Novaka Đokovića i košarkaše, i kajakaše jer treniramo jedni pored drugih na Adi Ciganlija u Beogradu. Nije velika država kao Rusija, a ima toliko velikih sportista i sve ih pratim“, zaključio je Nikolaj Pimenov.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar