Foto: EPA/ESTEBAN BIBA

Američka delegacija na Olimpijskim igrama u Parizu brojaće 592 člana koji će se nadmetati za odličja.

A da to nije puka pretnja pokazuje i jedan statistički podatak – među njima se nalazi 66 olimpijskih šampiona koji su ukupno osvojili 110 olimpijskih zlata.

PROČITAJTE JOŠ...

A ko je sve među njima? Ako ste pomislili da bolje i moćnije od „drim tima“ ne može, blago rečeno ste se prevarili…

Kao prva „zvezda“ Igara nameće se Simon Bajls, po mnogima jedna od najboljih gimnastičarkih svih vremena.

Ova 27-godišnjakinja odlazi sa ciljem da uveća svoj konto od četiri olimpijska zlata.

Simone Biles Foto:EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Tu je i maestralna Kejti Ledecki, možda i najbolja plivačica u istoriji i osvajačica sedam olimpijskih zlata, te plivač Kejleb Dresel.

Pored njih, „favoriti“ za zlato su i košarkašice predvođene Ajom Vilijams, Kelsi Plam i Britni Grajner. Zašto pod navodnicima? Zato što gotovo da ne postoji šansa da iko Amerikanke ugrozi na putu ka novoj tituli.

U mačevanju tu će biti šampionka iz Tokija Li Kajfer, u kanuu Nevin Harison, šampionka u sprintu, pa fantastična Dženifer Valente u biciklizmu, zatim golferi Ksander Šofele i Neli Korda…

Svi preduslovi za ozbiljan rezultat reprezentacije SAD su ispunjeni, a Amerikanci očekuju novi ogroman rezultat, pa bi veoma lako moglo da se dogodi da broj olimpijskih šampiona poraste, i to značajno.

Pogotovo ako Noa Lajls opravda najave i svoje ime doda među olimpijske šampione u događaju zbog kog će 4. avgusta u 21.55 na deset sekundi stati čitav svet. 

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare