Foto: Profimedia

Fudbalerke Barselone skinute sa trona.

Ženski sport je ispisao novu stranicu istorije.

Da je popularnost ženskog sporta sve veće, svedoči i novi rekord po poseti na jednom sportskom događaju dama i to na odbojkaškoj utakmici.

PROČITAJTE JOŠ

Odbojkaški tim univerziteta Nebraska postavio je rekord u svetu ženskog sporta – utakmici ove ekipe prisustvovalo je tačno od 92.003 navijača. Nebraska Kornhaskers pobedile su Omahu rezultatom 3-0 na “Memorijal stadionu”.

Po završetku drugog seta objavljeno je da je rekord oboren, što je izazvalo opštu ekstazu brojne publike obučene u crveno. Bila je to kulminacije višemesečnog projekta promovisanja odbojke u Nebraski, koji je za cilj imao obaranje rekorda u poseti.

Na taj način oboren je rekord po poseti sa utakmice ženskih ekipa Barselone i Volfsburga iz 2022. godine. Na stadion “Kamp Nou” tada je došlo 91.648 gledalaca kako bi podržale fudbalerke Barse.

Odbojka uživa veliku popularnost u Nebraski, saveznoj državi na Srednjem Zapadu SAD, koja broji oko dva miliona stanovnika.

Foto: Profimedia

Karte su koštale 25 dolara za odrasle, a pet dolara za srednjoškolce i mlađu decu. Međutim, američki mediji prenose da je cena karte za ovu utakmicu kod preprodavaca iznosila i oko 400 dolara.

Na univerzitetu Nebraska tog dana nastava je bila obustavljena, a trener ekipe Džon Kuk je objasnio da se iz samo tri razloga odlaže nastava u ovoj obrazovnoj ustanovi.

“Mećave, kovid i odbojka”, poručio je Kuk.

BONUS VIDEO: Pozdrav odbojkašica sa pomoćnikom selektora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar