Foto: Printscreen Instagram / OSSRB

Srpska odbojkašica Jovana Stevanović naznačila je neke od mana u igri svog tima na putu ka polufinalu Evropskog prvenstva.

Izabranice Đovanija Gvidetija su se u sredu uveče plasirale u polufinale pobedom nad Češkom u četiri seta (24:26, 25:17, 25:11, 25:13) i to tako što su naivno ispustile prvi u napetoj završnici u kojoj su imale prednost.

PROČITAJTE JOŠ:

Naredni rival je selekcija Holandije, dok drugo polufinale čine reprezentacije Turske i Italije.

„Iskreno, prvim setom nisam zadovoljna jer ušle smo previše opušteno u meč, a to ne smemo sebi da dozvoljavamo, jer svi su gladni i žele da igraju protiv Srbije, svetskog šampiona. U drugom setu podigli smo nivo odbrane i napada i svega. Drago mi je da smo dobili opomenu, sa kojom treba da uđemo u sledeći meč. Nema opuštanja i treba jako da gazimo od samog početka“, rekla je Jovana posle meča za Odbojkaški savez Srbije.

Opisala je potom i šta se desilo između prvog i drugog seta i kako je stigao munjevit odgovor srpskih igračica.

„Jednostavno smo se skupile i rekle – Hajde, sada treba da zategnemo, da pokažemo ko smo i šta smo. I na kraju je tako i bilo“.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Odbojkaški savez Srbije 🇷🇸🏐 (@ossrb)

Upravo je Stevanovićeva bila jedna od bitnijih igračica da se unese mirnoća u igru kada je bilo bitno.

„Jednostavno to je timski bes i nervoza, ljute smo bile što smo dozvolile to da nam se desi. Tako da je taj adrenalin došao, koji nam je falio kroz celo takmičenje. Nije loše što nam se to desilo“, rekla je Stevanovićeva, koja se potom osvrnula i na sledećeg protivnika, Holanđanke.

„Očekujem da mi koncentrisano i maksimalno motivisano uđemo u taj meč, jer se na kraju kvalitet vidi. Ulazimo u svaku utakmicu sa maksimalnim poštovanjem prema protivniku, ali da ne zaboravimo ko smo“, zaključila je Jovana Stevanović.

Srbija je pre dve godine poražena u finalu, pre četiri godine i 2017. je uzimala zlato, a sledeći meč za finale igra u petak od 20.30.

BONUS VIDEO: Pozdrav odbojkašica sa pomoćnikom selektora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar