Foto: Instagram Screenshot uli.physio

Srbija od ponedeljka uveče ima vicešampiona Evrope, a dobar glas se baš daleko čuo.

Armin Sinančević osvojio je srebrnu medalju na šampionatu Evrope u bacanju kugle, činilo se da će Sinančević takmičenje završiti kao treći, ali je u petoj seriji „eksplodirao“ i sa 21.39 se popeo na drugu poziciju.

PROČITAJTE JOŠ

Novakov fizioterapeut inače dobro poznaje Sinančevića, pa su nekoliko puta čak i zajedno radili u Beogradu. Otuda i ne čudi što je Uli odlučio da čestita svom drugom pulenu i čoveku kom je dao prave savete da se unapredi.

Badio, argentinski fizioterapeut, objavio je fotografiju srpskog bacača kugle uz poruku „Vicešampion“, što je oduševilo mnoge.

Armin Sinančević
Armin Sinančević; Foto: Screenshot Instagram uli.physio

Sinančević je inače na ovaj način ispisao novu stranicu istorije srpske atletike, pošto je postao prvi osvajač srebrne medalje na takmičenju koje se održava na otvorenom.

Prethodno, medalje su za Srbiju (i Jugoslaviju) osvajali čuveni Vladimir Milić, koji je 1982. godine u Milanu na Evropskom prvenstvu u dvorani osvojio zlato, potom Dragan Perić na Evropskom prvenstvu 1995. godine u Barseloni takođe u dvorani, kada je bio treći, dok je Asmir Kolašinac u Helsinkiju u finskoj 2012. godine osvojio dosad jedinu medalju na otvorenom, i to bronzu, nakon čega je dodao zlato u Getenburgu 2013, kao i srebro u Pragu 2015. godine.

Posle finala je poručio.

„Presrećan sam zbog srebrne medalje. U kvalifikacijama sam bacio 21.82. Večeras je bila velika borba između mene, Filipa (Mihaljevića) i (Tomaša) Staneka pred ovom divnom publikom. Ja sam osvojio drugo mesto, i mogu da kažem da sam presrećan zbog svega ovoga“, rekao je Sinančević.

BONUS VIDEO Armin Sinačević pozdravio Srbiju posle srebra

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar