Foto: Daniel Lea/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tuga...

Devon Vajli, nekadašnji igrač američkog NFL šampionata i svojevremeno jedan od najtalentovnijih igrača u Kaliforniji koji je nastupao na poziciji hvatača preminuo je iznenada u 36. godini.

PROČITAJTE JOŠ...

Vajli je u NFL ušao nakon pet godina na univerzitetu Kalifornija Stejt kao 107. pik na draftu izabran od strane Kanzas Siti Čifsa. Iako mu je predviđana svetla budućnost i trebalo je da bude jedna od udarnih igala ovog tima, nije uspeo da se nametne, pa je posle samo godinu dana dobio otkaz, nakon čega je igroa za Arizona Kardinalse, Tenesi Tajtanse, Pitsburg Stilerse, San Francisko Fortinajnerse, tadašnje Okland Raiderse, Sent Luis Remse, da bi 2015. postao član Atlanta Falkonsa, koji su mu bili poslednji tim u NFL-u.

Iako nije uspeo da se izbori za ozbiljnu ulogu u ovim timovima, Vajli je ipak stekao status jednog od najpopularnijih i najzahvalnijih igrača kada je u pitanju pozicija hvatača, o čemu dovoljno govori i činjenica da je uprkos svemu promenio čak devet timova.

Potom je iz NFL-a otišao u CFL, Kanadsku fudbalsku ligu, gde je igrao za Toronto Argonaute.

Nije pozntao čime se bavio po završetku karijere 2017. godine, a navijače je šokirala vest o njegovoj smrti koju je objavila njegova porodica.

„Želeli smo da objavimo ovo kako bismo saopštili svima koji ga vole da je preminuo, jer nemamo snage da dopremo do svih. Ne postoje reči kojima bismo opisali tugu. Devon je imao toliko mnogo ljubavi da pruži… Uvek je terao osmeh ljudima na lica i zabavljao nas je svojim fudbalskim umećem, sviranjem gitare, vicevima, ljubavlju prema Ratovima zvezda… Da ne spominjemo njegov prelep osmeh“, navedeno je u poruci koju je objavila porodica, a preneli američki mediji.

Uzrok smrti ovog nekadašnjeg sportiste nije saopšten.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar